Има ли нещо по-вкусно от прясно изпечена пърленка , която направо те упоява с аромата си? А ако я напълним с разтопен кашкавал, нещата стават направо непоносимо вкусни! Точно тази рецепта имаме днес за вас - Съвършените домашни пърленки , които буквално ще вземат акъла на всеки гост или роднина, на когото ги поднесете. Изключително нежни, мекички и вкусни!
Домашни пърленки с кашкавал
Продукти:
За тестото:
2 чаши топло мляко - 400 мл
1 опаковка инстантна мая - 10 грама
1 супена лъжица захар - 15 грама
1 чаена лъжичка сол - 8 грама
2 супени лъжици зехтин - 20 мл
4 чаши брашно - 480 грама
За плънката:
200 грама кашкавал
За намазване:
1 жълтък
1 супена лъжица зехтин
размер на чашата = 200 мл
Приготвяне:
В купа смесете топло мляко, захар и мая - разбъркайте добре.
Добавете брашно, сол и замесете еднородно тесто.
Добавете масло, докато разбърквате.
Оставете тестото да втасва покрито.
Междувременно пригответе плънката - настържете кашкавала.
Разделете втасалото тесто на 4 части.
От всяка оформете по-дебела палачинка, разпределете отгоре настъргания кашкавал и го завийте в тестото.
Натиснете отново с ръце, за да се образува палачинка и поставете върху тава за печене.
Оставете да втасват още 20 минути под кърпа.
След това намажете със смес от жълтък и олио.
С ръце оформете решетка върху повърхността и оставете да се запече.
Печете 20 минути на 200 градуса.