Сънувам ги тези Домашни ореховки, откакто ги направих за първи път - хрупкава коричка, дъвчащи отвътре, неземен разкош!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сънувам ги тези Домашни ореховки, откакто ги направих за първи път - хрупкава коричка, дъвчащи отвътре, неземен разкош!
Сънувам ги тези Домашни ореховки, откакто ги направих за първи път - хрупкава коричка, дъвчащи...
8528
Източник: За Жената
Сънувам ги тези Домашни ореховки, откакто ги направих за първи път - хрупкава коричка, дъвчащи отвътре, неземен разкош!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ореховки - сигурно и вие се изкушавате да си купите няколко, когато минете през сладкарницата. Това наистина са едни от най-вкусните сладки (или бисквити, ако предпочитате), създавани от майсторите-сладкари.

И, оказва се, никак не са трудни за приготвяне, просто ви трябват яйца, орехи и пудра захар. На останалото ще ви научим ние, за да хапвате Най-вкусните домашни ореховки ! Запишете си пълната рецепта:

Най-вкусните домашни ореховки

Необходими продукти:

  • 3 белтъка (на стайна температура)
  • 250 г пудра захар
  • 300 г смлени орехи
  • 1 ч.л. ванилова есенция или 1 пакетче ванилова захар
  • Щипка сол

Начин на приготвяне:

Разбийте белтъците (задължително ги извадете от хладилника няколко часа преди това) с щипка сол с миксер, докато се образува мека пяна. Постепенно добавяйте пудрата захар, като продължавате да разбивате, докато получите плътна, лъскава смес (трябва да образува твърди върхове).

белтъчен сняг

Снимка: Pinterest

Внимателно добавете смлените орехи и ваниловата есенция към белтъците. Ако искате парченцата орехи да се усещат, нарежете ги с нож. Разбъркайте сместа с шпатула, като се стараете да запазите въздушността.

орехи в белтъците

Снимка: Pinterest

Загрейте фурната на 160°C и застелете тава с хартия за печене. С помощта на чаена лъжичка или шприц оформяйте малки купчинки върху хартията, като оставяте малко разстояние между тях.

оформяне ореховки

Снимка: Pinterest

Печете ореховките в предварително загрятата фурна за около 15-18 минути или докато придобият леко златист цвят. Те трябва да останат меки отвътре.

изпечени ореховки

Снимка: Pinterest

Извадете ги от фурната и оставете ореховките да изстинат напълно върху хартията, преди да ги отделите.

домашни ореховки

Снимка: Pinterest

Поднесете с чаша кафе, чай или като сладко изкушение през деня. Ореховките могат да се съхраняват в добре затворен съд за 4-5 дни (ако изобщо останат толкова дълго!).

орехови целувки

Снимка: Pinterest

Добър апетит! ????

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft