Сънувах румената му коричка с дни! Е, най-сетне се осмелих и го направих - божествен вкус за няма...
16 Септември 2016
35040
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
С настъпването на есента ябълковият сладкиш е просто задължителен! Днешният е не само лесен за приготвяне, но лесно ще нахрани цялото семейство. Неговият аромат създава допълнителен уют в дома, ще видите!
Продукти:
150 гр. брашно
2 ябълки
100 гр.
масло
2 яйца
100 гр. захар
2 ч.л. бакпулвер
2 гр. ванилия
Приготвяне:
- Стрийте маслото със захарта. Добавете яйцата и ванилията. Разбъркайте добре.
- Обелете ябълките и махнете сърцевината. Ако искате, може да използвате вместо ябълки круши. Нарежете ги на кубчета. Смесете ги с яйчено-маслената смес. По желание добавете стафиди.
- Смесете брашното с бакпулвера и го пресейте в сместа. Разбъркайте хубаво.
- Сложете тестото във форма, предварително намазана с масло. Гарнирайте с ядки.
- Печете във фурната на 180 градуса за 20 минути. Коричката на сладкиша ще стане златисто-кафява.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари