Сивата мрачна сутрин на зимен ден може веднага да стане много по-топла и приятна, ако ви чака пица с бутер тесто, месо и сирене за закуска. Благодарение на Мария, Георги пече пица на всеки три дни. Домашните са във възторг!
Днес ще споделим инструкции за приготвяне на бърза пица в тънко хрупкаво бутер тесто с вкусен пълнеж. Не готвя тестото, а го купувам в магазина!
БАНИЦА С БУТЕР ТЕСТО
СЪСТАВКИ
- 500 г бутер тесто
- 500 г кайма
- 1 глава лук
- 200 г сирене
- 100 мл оцет
- 100 мл вода
- 3 с.л. кетчуп
- сол, черен пипер, босилек на вкус
ПОДГОТОВКА
Обелете лука и нарежете на тънки половин пръстени. Прехвърлете лука в удобен съд, добавете оцет и вода към лука. Оставете лука да се маринова за 15-20 минути.
Прехвърлете каймата в тиган и пържете до омекване. Осолете и добавете пипер на вкус, можете да добавите и малко сушен босилек.
Навийте на тънко две парчета бутер тесто без мая. Прехвърлете първия слой тесто върху лист за печене, застлан с хартия за печене. Намажете тестото с кетчуп и след това разпределете каймата по цялата повърхност.
Отцедете течността от лука, след това поставете киселия лук върху каймата. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал. Покрийте тортата с второто парче тесто, внимателно пъхнете краищата на пицата от ръба до ръба. Правете произволни пробиви с вилица по горния слой на тестото.
Печете тортата във фурна, загрята до 180 градуса за 20 минути, докато омекне.
Това е всичко, бърз пай от бутер тесто е готов. Добър апетит!
За да научите повече за рецептата, гледайте това видеото. В своя канал красивата Олга споделя своите доказани и любими рецепти, които винаги се получават за първи път!
Баница с бутер тесто, вкусно месо и меко сирене, покрито с горещ сладък чай - какво по-добро! Между другото, можете да експериментирате с различни пълнежи. Много обичам да добавям консервирана царевица и ориз към пая и вие го виждате по ваш вкус.