17 Май 2017
29422
Снимков материал: pixabay.com
Сърдечният хирург Стиген Гандри твърди, че по-голямата част от тестото, което ежедневно ядем не е добре за нашето здраве
В книгата си съветва да не се яде лектин, т.е. растителни протеини, сред които попада и глутен.
Той твърди, че лектините, които се намират в някои видове плодове и зеленчуци са виновни за "химическата война" срещу тялото ни всеки път, когато ги ядем.
Гендри има рецепта за хляб без лектин, който се състои от бадемово и кокосово брашно и семена.
Въпреки твърденията му, някои наскоро публикувани проучвания показват, че безглутеновата храна може да причини повече вреда, отколкото полза на хората, които нямат проблеми с глутена в храната.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари