Вафлените блатове са незаменим продукт за тези, които нямат достатъчно време за готвене. За направата на торта всички знаем как да ги използваме, но по- интересното е как да си направите бърза вечеря с тях и то само за 15 минути.
Бързо готвене - основният коз на тази рецепта. Но също така е важно частта с пълнежа, защото можете да експериментирате до безкрайност : пържени гъби, картофено пюре, кашкавал със зеленчуци. Можете да добавите любимите си зеленчуци, мляно български пипер, чесън, сурови настъргани картофи или варен ориз.
съставки
Вафлени блатове или кори 6 броя
кайма (свинска или телешка, може и смес по ваш вкус) 500 g
Яйца 3 броя
лук 1 брой
Слънчогледово масло 2 супени лъжици
Черен пипер (смлян) на вкус
сол на вкус
Хмел на вкус
мляко 50 ml
подготовка
Добавете нарязания лук, 1 яйце, сол, черен пипер, хмел за овкусяване на каймата. Разбъркайте добре.
Нанесете няколко лъжички от пълнежа върху корите от вафлите. Покрийте с втората торта, леко натиснете с длан. Полученият сандвич се нарязва на 6 броя парчета. Направете същото с останалата кора и мляно месо.
Изсипете млякото в малка купа, добавете останалите яйца, разбъркайте. Потопете заготовките с мляно месо в яйчно-млечната смес и запържете от двете страни в предварително загрят тиган със слънчогледово масло. Времето за готвене зависи от дебелината на слоя мляно месо.