Съседите черпят: Битолски зелник с праз и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Съседите черпят: Битолски зелник с праз и сирене
Съседите черпят: Битолски зелник с праз и сирене
admin
Добавена от: admin
12517
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
800 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 чаена лъжичка сол
200 мл олио
250-300 гр. масло или маргарин
Плънка:
300 гр. праз
150 гр. сирене

Първо се смесват сухите съставки, добавя се олиото и бавно се налива водата, докато се замесва тестото. Меси се хубаво тесто със средна мекота и се оставя петнадесет минути да почине. След това от тестото се накъсва на 23 топки, които се разделят на две части - едната част трябва да съдържа 12, а втората част - 11 топки. Всяка топка се разточва на тънко. За долната кора се разточват 12-те топки. После се слагат едно над друга, а между всеки две се маже с масло или маргарин. Най-горната кора не се маже. Така подредените кори се разточват на една голяма кора (с размер по желание). Получената кора се поставя в предварително намазнена тава и се поръсва с плънката от задушен с малко олио праз, овкусен с малко сол натрошеното сирене. И другите 11 топки тесто се разточват по същия начин. Получената кора се поставя върху плънката, след това се намазва с масло/маргарин и зелникът се оставя 3-5 минути да почине, след което се слага да се пече. Фурната се загрява на 250 градуса, а когато се пъхне баницата, температурата се намалява на 180 градуса. Пече се 20-25 минути (или докато зелникът хубаво се зачерви).
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft