Съседката е фенка на био-продуктите. Последният й хит - домашно масло. Е, няма нищо общо с...
30 Декември 2016
21460
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Домашното масло се различава от купешкото не само по специфичния си вкус, но също така, разбира се, по състава си. Това в магазина често съдържа големи количества растителни ненаситени мазнини , а много производители добавят в млечните продукти палмово масло.
Домашното масло, което ви предлагаме днес, е направено от сметана, която се образува по повърхността на прясното мляко: тя внимателно се събира на малки порции, а след това се бие на ръка или с миксер. Може да купите пълномаслена сметана и от магазина.
След това е лесно: няколко прости правила и най-вкусното домашно масло е готово!
Съставки:
1 л качествена животинска сметана
подготовка
- Вземете дълбока купа или тенджера, напълнете две трети от съда със сметана с масленост 35% .
- Започнете да разбивате сметаната с миксер на много ниска скорост. Когато се сгъсти, скоростта трябва да се увеличи и да се продължи с биенето, докато бистрата течност стане мътна.
- Когато на повърхността се образуват бучки масло, прехвърлете сместа в сито и изплакнете със студена вода.
- Към маслото може да се добави сол, захар, подправки или мед. Оформете на топки или блокчета и спокойно съхранявайте в хладилник или фризер.
От 1 литър висококачествена сметана се получават около 700 грама масло. Доколко това е рентабилно, може да прецените сами, като изчислите цената на пакет масло във вашия магазин. При всички положения домашният продукт ще е с по-високо качество!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари