Този солен кекс с пълнеж е малка фантазия, чудо в кулинарните изкушения
Предлагаме ви рецептата за солен кекс с пълнеж . Хем е лесно, хем е рядко домашно кулинарно чудо, от което и ушите си изядохме.
Зверски вкусен става този солен кекс с пълнеж
Трябват ни три яйца, три лъжици кисело мляко, олио, две чаши брашно, бакпулвер, щипка сол.
А за пълнежа са ни нужни 250 грама шунка или друг колбас, 200 грама кашкавал, една чушка, 200 грама гъби, пресен магданоз, черен пипер.
Първо е необходимо да си разбием яйцата на пяна с миксера и да прибавим към тях олиото и киселото мляко. След това постепенно слагаме и брашното, което преди това сме пресяли с бакпулвера.
Получава се лепкаво и доста гъсто тесто, от което си отделяме настрани три лъжици. Всички продукти за пълнежа си ги нарязваме на ситно и към тях прибавяме отделеното преди това тесто. Разбъркваме всичко много хубаво.
Взимаме си една правоъгълна форма терин, застиламе я с хартия за печене и в нея изсипваме тестото. Разпределяме го добре навсякъде, а в средата му правим вдлъбнатина. В нея пък ще изсипем готовия пълнеж и хубаво го притискаме към дъното, за да се уплътни.
Поставяме кекса да се пече във фурната на 160 градуса, не повече и го печем, докато видим, че е хванал хубава препечена коричка. И, разбира се, че клечката за зъби, с която го проверяваме, остава суха от тестото.
Готовият солен кекс се сервира на трапезата леко охладен, а от него става просто фантастична закуска, предястие или вечеря. Няма човек, на когото да не се е осладил.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!