Баница – пица внася разнообразие в домашната кулинария, поради това толкова бързо започна да се налага, но и да се харесва от българите
Моята дъщеря ходи на детски рожден ден и майката на приятелката й направила такава баница – пица.
Дъщеря ми вечерта ме пита защо в нашата баница няма месце.
Толкова се зачудих, че звъннах на другата майка, за да разбера какво става. От тогава, освен за Нова година и някой друг празник, обикновена баница вкъщи не правя, тъй като все искат да има плънка.
1 пакет кори за баница
1 кофичка кисело мляко
300 гр.
4 яйца
олио, мас или краве масло
300 – 400 грама варен колбас; може пушено месо – свинско, пилешко, пуешко; кренвирши
Вкусна баница – пица с пушено месо
Баница – пица или както й казват още богата баница, бихте могли да приготвите като използвате вашия метод за приготвяне на домашна баница или начинът, който е описан по-долу.
Нарежете колбаса или пушеното месо на парченца.
В купа натрошете сиренето и чукнете яйцата.
Смесете добре. Добавете мазнината – олио, стопена мас или разтопено краве масло.
Накрая сложете киселото мляко и сода бикарбонат.
Вашият разтвор за предстоящата баница – пица е готов.
Започнете да нареждате в тавичка ред кори за баница, сложете от готовия разтвор, втори ред кори, разтвор.
Третият ред направете без разтвор, а само с колбас.
През няколко реда отново сложете колбас.
Последният ред от вашата баница – пица трябва да бъда покрит с яйчения разтвор.
Сложете готовата баница – пица да се пече.
Когато приготвяте обикновена баница, навярно я обръщате, за да запази своя обем.
Когато приготвяте баница – пица, не рискувайте, тъй като колбасът тежи и може да се изсипе от средата.
Освен колбас, за вашата баница – пица бихте могли да използвате кисели краставички, топено сирене или кашкавал, печени чушки, гъби, маслини и каквото още вие се досетите, пише topactualno.com.
Важното е да слагате разтвора отделно от останалите продукти.