Съседката ми има роднини в Украйна и ме почерпи с тамошен чийзкейк. Даде ми и рецептата и сега си го хапвам с кафето-Чуден!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Съседката ми има роднини в Украйна и ме почерпи с тамошен чийзкейк. Даде ми и рецептата и сега си го хапвам с кафето-Чуден!
Съседката ми има роднини в Украйна и ме почерпи с тамошен чийзкейк. Даде ми и рецептата и сега си...
7463
Съседката ми има роднини в Украйна и ме почерпи с тамошен чийзкейк. Даде ми и рецептата и сега си го хапвам с кафето-Чуден!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Най-вкусния чийзкейк, който някога сте опитвали! Този десерт е много нежен, сочен и вкусен.

За този чийзкейк се нуждаете от извара, богата на мазнини, ако не искате да стане сух. Също така е добре да използвате домашни яйца! Тогава успехът ви е гарантиран!

Необходими продукти:

  • Извара – 500 грама
  • Яйца – 4 броя
  • Захар – 200 грама
  • Лимонови кори – 1 чаена лъжичка
  • Краве масло – 130 грама
  • Стафиди – 40 грама
  • Грис – 1 супена лъжица
  • Готварска сметана – 3 супени лъжици
  • Какао на прах – 2 супени лъжици

Начин на приготвяне:

  • За да получете характерната за този чийзкейк структура, настържете изварата на ситно ренде.
  • В отделна купа смесете 150 грама захар с гриса.
Добавете стафидите, лимоновите кори и 100 грама омекнало масло. След това добавете изварата и разбъркайте всичко.
  • Разбийте 4 белтъка на твърда пяна, но не прекалявайте. Бъркалките на миксера трябва да бъдат чисти и сухи, преди да започнете разбиването, за да се получи пяната. Изсипете белтъците към сместа с изварата. Леко разбъркайте.
  • Загрейте фурната до 180 градуса. Постелете хартия за печене върху тавичка. Намажете я с масло и поръсете с брашно. Поставете чийзкейка във формата. Печете 45 минути.
  • Пригответе глазурата. В касерола на слаб огън разтопете 1 супена лъжица масло и 2 супени лъжици захар. В същото време разбърквайте бавно, но непрекъснато. Добавете сметаната и какаото. Оставете на котлона, докато сместа кипне.
  • Извадете чийзкейка от фурната и го оставете да изстине. Излейте горещата глазура. Поставете десерта в хладилник в продължение на 8 часа.
  • След като го охладите, Украинският чийзкейк става невероятно сочен и направо се топи в устата. Сервира се с ароматно кафе!
  • Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft