Съседката ми сготви вчера уникално Имамбаялдъ! Искам да Ви споделя рецептата, за да си оближете...
19 Юли 2016
31398
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
500 грама патладжани
300 грама домати
400 грама сладки зелени чушки
150 грама лук
600 милилитра олио
100 грама орехови ядки
пресен кориандър и чесън на вкус
сол на вкус
Обелете патладжаните така, че до се получи шарка като на зебра по повърхността им. Нарежете на кръгчета и поръсете обилно със сол.
Оставете да престоят 30 минути, докато си пуснат сока (така ще се отстрани горчивината). След това ги измийте и подсушете.
Сгорещете олио в тиган и в него изпържете патладжаните. Готовите изваждайте върху хартия, която ще поеме излишната мазнина.
Изпържете и чушките, които сте нарязали предварително на малки парчета. Тях също изваждайте върху хартия.
Ред е на лука, него първо нарежете на кръгчета и тогава изпържете.
Останаха само доматите. Нарежете ги на едри парчета изпържете. Те са готови много бързо, не е необходимо до ги обелвате предварително.
Време е за оформяне на ястието.
В подходящ съд сложете ред патладжани, поръсете с намачкан или ситно нарязан чесън, натрошени орехи и нарязан пресен кориандър. Следват чушките, отново чесън, орехи, кориандър. Продължавате с домати, патладжани, чесън, чушки и така до изчерпване на продуктите.
Може да поднесете ястието и топло, и студено.
Сгорещете олио в тиган и в него изпържете патладжаните. Готовите изваждайте върху хартия, която ще поеме излишната мазнина.
Изпържете и чушките, които сте нарязали предварително на малки парчета. Тях също изваждайте върху хартия.
Ред е на лука, него първо нарежете на кръгчета и тогава изпържете.
Останаха само доматите. Нарежете ги на едри парчета изпържете. Те са готови много бързо, не е необходимо до ги обелвате предварително.
Време е за оформяне на ястието.
В подходящ съд сложете ред патладжани, поръсете с намачкан или ситно нарязан чесън, натрошени орехи и нарязан пресен кориандър. Следват чушките, отново чесън, орехи, кориандър. Продължавате с домати, патладжани, чесън, чушки и така до изчерпване на продуктите.
Може да поднесете ястието и топло, и студено.
Добър апетит!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари