Сьомга в бутер тесто
28 Юни 2012
12029
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2-3 филета от риба сьомга
1 стрък праз
1 пакетче сирене Крема
1 пакет бутер тесто
1 яйце
черен пипер
сол
Бутер тестото леко се разточва. Лукът се нарязва на кръгчета и леко се запържва, добавя се сиренето и се отмества от огъня. От тестото се изрязва квадрат с големина 15/15 см, в средата на който се поставя филето от сьомга, а върху него 2-3 лъжици от сместа, така че филето да се покрие. Отгоре се покрива с тестото и се правят 2-3 резки с остър нож, намазва се с разбит белтък и се пече в сгорещена фурна около 20 мин. По същия начин се загъват и другите филенца.
По желание отгоре може да наръсите бутерките със сусам или мак.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари