4 филета сьомга (с кожата)
2 с.л. зехтин
2 с.л. настърган джинджифил
1 1/2 ч.л. смлян кимион
1 1/2 ч.л. смлян кориандър
1 1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. лют червен пипер
2 плода манго, нарязани на малки кубчета
1 чаша чери доматчета, на четвъртинки
1/2 глава червен лук, нарязан на ситно
2 с.л. пресен кориандър, нарязан на ситно
сокът от 1 лайм (или лимон)
сол и черен пипер на вкус
Накиснете кедрова дъска във вода за една нощ или поне за 12 часа.
Смесете зехтина, джинджифила, кимиона, кориандъра, солта и лютия пипер - за маринатата. Сложете сьомгата в залепващ се плик и налейте отгоре маринатата, като притискате, за да се покрият парчетата. Залепете плика и оставете рибата да се маринова за час-два (или повече).
Пригответе салсата, като смесите мангото, доматите, нарязания лук, кориандъра, сока от лайм, сол и черен пипер на вкус. Оставете в хладилник.
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете сьомгата на накиснатата дъска с кожата надолу. Изпечете на грил за 25 минути. Поднесете веднага в комбинация със салсата.