Сьомга на дъска със салса от манго и чери доматчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Сьомга на дъска със салса от манго и чери доматчета
Сьомга на дъска със салса от манго и чери доматчета
admin
Добавена от: admin
5386
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 филета сьомга кожата)
2 с.л. зехтин
2 с.л. настърган джинджифил
1 1/2 ч.л. смлян кимион
1 1/2 ч.л. смлян кориандър
1 1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. лют червен пипер
2 плода манго, нарязани на малки кубчета
1 чаша чери доматчета, на четвъртинки
1/2 глава червен лук, нарязан на ситно
2 с.л. пресен кориандър, нарязан на ситно
сокът от 1 лайм (или лимон)
сол и черен пипер на вкус
 

Накиснете кедрова дъска във вода за една нощ или поне за 12 часа.
Смесете зехтина, джинджифила, кимиона, кориандъра, солта и лютия пипер - за маринатата. Сложете сьомгата в залепващ се плик и налейте отгоре маринатата, като притискате, за да се покрият парчетата. Залепете плика и оставете рибата да се маринова за час-два (или повече).
Пригответе салсата, като смесите мангото, доматите, нарязания лук, кориандъра, сока от лайм, сол и черен пипер на вкус. Оставете в хладилник.
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете сьомгата на накиснатата дъска с кожата надолу. Изпечете на грил за 25 минути. Поднесете веднага в комбинация със салсата. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft