Сьомга със сусамена коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Сьомга със сусамена коричка
Сьомга със сусамена коричка
admin
Добавена от: admin
10624
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 дебели филета (по 175 гр) от сьомга
сол и черен пипер на вкус
3 с.л. (45 мл) запечен сусам
1 с.л. (15 мл) масло
1/2 малка главичка червен лук, тънко нарязан
1 1/2 с.л. (22 мл) смлян пресен джинджифил
2 с.л. (30 мл) оризов оцет
1 чаша (250 мл) сметана с масленост 35 %

Поръсете сьомгата със сол и пипер; притиснете кожичката й добре в разстлания сусам. Сложете с кожата надолу върху тавичка, предварително намазана с масло и покрита с фолио. Печете на 230 °C за 10-15 минути, докато рибата пусне бял сос.
Междувременно в голям тиган разтопете маслото. Задушете в него лука и джинджифила до омекване - около 5 минути. Прибавете оцета и разбъркайте. Оставете да поври, докато оцетът се изпари. Добавете сметаната и оставете соса да заври. Варете около 2 минути, след което подправете със сол и черен пипер.
С лъжичка нанесете от соса върху чинии за сервиране и отгоре подредете сьомгата.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft