Табиетлийски точени банички с топено сирене
15 Декември 2015
7279
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1. Омесете тесто от посочените съставки и го разделете на 8-9 топки. Покрийте ги с кърпа. Оставете ги да втасват, докато натрошите сиренето.
2. Поръсете с брашно работната маса и вземете първата топка, започнете да разточвате. Когато започне да лепне, задължително поръсете с брашно и продължете да точите, колкото е възможно по-тънко.
3. Всяка кора се поръсва с разтопена мас, поръсва се с натрошеното сирене и готовите кори се редят една върху друга, като процедурата се повтаря с всички останали кори.
4. Накрая с нож корите се нарязват на банички и се пекат на 200 градуса около половин час.
Десет минути преди края на печенето баницата се залива с газирана вода и отново се връща във фурната да се допече.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари