Ще ви кажем какво не трябва да сервирате, за да не ядосате символа на годината.
Наближава 2025 година, чийто символ ще бъде Зелената горска змия – мъдро и изтънчено създание. За да успокоите покровителката на годината и да осигурите успех, е важно не само да знаете с какво да почерпите гостите. Има ястия, които категорично трябва да се избягват на новогодишната трапеза.
Вашата празнична трапеза трябва да бъде не само вкусна, но и уважителна към символа на годината.
Какво категорично не трябва да слагате на трапезата за Нова година 2025:
Тежки и мазни храни
Змията не обича прекомерната тежест, така че трябва да избягвате ястия, които претоварват храносмилането. Мазни меса, пържени, ястия с много растително масло, салати с майонеза и тежки сосове (например барбекю) - всичко това е нежелателно на празничната трапеза. По-добре е да се даде предпочитание на леки и диетични ястия.
Ястия от змии или други влечуги
Това е абсолютно табу. Сервирането на такива ястия ще се счита за пряка обида към символа на годината. Дори мненията за подобни експерименти трябва да бъдат отхвърлени.
Прекалено сладки десерти с много изкуствени добавки
Змията предпочита естествените аромати. Затова избягвайте торти със захарен крем, торти с маслен крем и десерти с много изкуствени оцветители и овкусители. По-добре е да приготвяте леки плодови десерти с добавка на мед и ядки.
Полуфабрикати и консерви
Змията цени свежестта и естествеността. Ето защо на масата за Нова година не трябва да има място за полуфабрикати, консерви, пушени меса и други продукти с дълъг срок на годност и голям брой консерванти.
Пикантни и прекалено подправени храни
Лютите подправки могат да нарушат хармонията и баланса. Затова е по-добре да използвате умерени количества подправки, за да подчертаете естествения вкус на храната.
Змията ще одобри леки и вкусни ястия от зеленчуци, морски дарове, риба и диетично месо (пилешко, пуешко). Салати с пресни билки, печени или задушени зеленчуци са добре дошли. Като следвате тези препоръки, ще покажете уважение към символа на годината. Също така ви казахме как да изберете червен хайвер.