зрял фасул - 750 г
пилешко месо - 5 броя бутчета
лук - 50 г кромид
доматено пюре - 20 мл
спанак - около 200 г
червени чушки - 1 брой
зелени чушки - 1 брой
сирене - 100 г краве
галета - 70 г
яйца - 6 броя
масло - 100 г
черен пипер
Бобът се накисва за 1 нощ, а на другия ден се сварява в подсолена вода. Спанакът се попарва за малко, а пилешкото се нарязва на малки парченца. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Месото се запържва заедно с лука в дълбок тиган, прибавя се доматеното пюре, нарязаните чушки, фасулът и се доливат 2 ч.ч. вода. Когато заври, котлонът се намалява и ястието къкри около час.
Отлива се малко от соса в чаша. В тигана се прибавят галетата, сиренето, спанакът, маслото и сол на вкус. Чукват се яйцата и се бърка продължително. Таджинът се изсипва в намаслена тава и се пече, докато течността се изпари.