750 гр. зрял фасул
5 бр. пилешки бутчета
50 гр. лук кромид, стар
20 мл. доматено пюре
225 гр. спанак
20 гр. червени чушки
20 гр. зелени чушки
100 гр. сирене краве
70 гр. галета
6 бр. яйца
100 гр. масло
3 гр. черен пипер, млян
Накиснете боба за една нощ . Почистете и измийте спанака и го попарете. Нарежете пилешкото месо на малки парченца. Подправете със сол и черен пипер на вкус. В дълбок тиган запържете месото заедно с лука, докато парченцата получат златиста коричка. Прибавете доматеното пюре, нарязаните чушки, фасула и долейте 2 чаени чаши вода. След като кипне, намалете огъня и оставете ястието да се задушава около час. Отлейте малко от соса в една чаша, а в тигана прибавете галетата, сиренето, спанака, маслото и сол на вкус. Чукнете яйцата и бъркайте продължително. Изсипете таджина в намаслен съд и го сложете във фурната на умерен огън, докато течността се изпари. Нарежете го на парченца и го сервирайте горещ.