Тази бърза бъркана баничка се услажда и на младо, и на старо - раз-два-три и е готова, пести време и парички:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази бърза бъркана баничка се услажда и на младо, и на старо - раз-два-три и е готова, пести време и парички:
Тази бърза бъркана баничка се услажда и на младо, и на старо - раз-два-три и е готова, пести...
50504
Източник: hitrini.bg
Тази бърза бъркана баничка се услажда и на младо, и на старо - раз-два-три и е готова, пести време и парички:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще хапваме за закуска вкусна и топла баничка , но не каква да е, а бъркана. Сред стотиците рецепти, които съществуват за тази балканска вкусотия, има и по-завъртени, и по-лесни, но рецептата за баница без кори , която ви представяме днес, е от най-елементарните. 

Докато се разсъниш и фурната загрее, тестото е забъркано и баницата вече се пече.

Ето как се прави тази бъркана баничка :

Бъркана баничка без кори

Продукти:

350 гр.брашно

200-250 гр.бяло саламурено сирене

4 средно големи яйца

100 мл олио

1/2 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка захар

1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат

1 чаена чаша (200 мл) кисело мляко

Приготвяне:

Пригответе подходяща тавичка (21/21 см или с подобни размери). Покрийте я с хартия за печене, която може да намажете леко отгоре с мазнина.

В купа сложете киселото мляко и към него добавете чаената лъжичка сода бикарбонат. Разбъркайте добре и изчакайте 2-3 минути млякото да шупне. Прибавете към шупналото мляко солта, захарта и яйцата. Разбъркайте на ръка до смесване на продуктите.

На този етап сложете 1/3 от брашното и разбъркайте. Прибавете олиото и отново разбъркайте. Добавяте половината на останалото брашно и пак разбърквате.

Натрошете сиренето и го смесете с последното брашно, след което ги прибавете към сместа. Разбъркайте и изсипете гъстото тесто в тавата, в която предварително сте сложили лист пекарска хартия.

Сложете вашата бъркана баница да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса на средна скара без вентилатор. Печете около 30-35 минути според фурната си. Може да проверите за готовността и с дървено шишче. Щом шишчето е сухо и няма по него лепнещо тесто значи баницата е готова.

Извадете от фурната и оставете баницата да се охлади за 15-20 минути, след което нарежете и сервирайте с чаша айран, чай, боза или както вие си я хапвате най-често.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft