Тази година донесох и на колегите да опитат - вече имам поръчка за 5 буркана! Турбо хрупкаво...
24 Октомври 2016
1008181
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Кисело зеле - вкусно и витаминозно, с ниско съдържание на мазнини! То е ценен източник на влакна, минерали (калций, магнезий, фосфор, натрий, сяра, хлор, калий) и витамини А, С, РР, Е, Н и В комплекс, както и лактобацили.
Традиционна за моето семейство е рецептата за кисело зеле с ябълки . За целта трябва да изберете бяло зеле от по-късните сортове без зелени листа, добрее даже кочанът да е леко напукан.
А ябълките е хубаво да са златна превъзходна - запазили чудния аромат на есента!
Кисело зеле с ябълки
СЪСТАВКИ:
ПРИГОТВЯНЕ:
- Нарежете зелето на пръчици, ябълките и морковите обелете и настържете. Посолете. Ако искате ябълките да се усещат в зелето по-добре, трябва да ги нарежете на филийки. Когато баба слагаше зелето в голям съд, поставяше ябълките цели!
- Разбъркайте добре - непременно с ръце, така че зелето да пусне сок.
- Напълнете зелето в буркани, добре го натъпчете и оставете бурканите на стайна температура в продължение на 40 часа, за да ферментира.
- За да бъде зелето бяло и хрупкаво, е необходимо да се осигури ферментационен газ. За да направите това, поставете дървени пръчки в бурканите.
- След приключване на процеса на ферментация сложете зелето в хладилника. След 2-3 часа можете да го нападнете!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари