Тази година надминах себе си със сладкото: обръщаш буркана и нищо не тече! А специалната ми съставка никой не позна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази година надминах себе си със сладкото: обръщаш буркана и нищо не тече! А специалната ми съставка никой не позна!
Тази година надминах себе си със сладкото: обръщаш буркана и нищо не тече! А специалната ми...
138639
Тази година надминах себе си със сладкото: обръщаш буркана и нищо не тече! А специалната ми съставка никой не позна!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сезонът  на ягодите е в разгара си! След като си хапнем до насита, може да помислим и за сладкото. А тази година ще ви предложим да зарадвате семейство си с нещо необичайно ?

Ще кажете: какво необичайно може да има? Плодове, захар...

Прочетете нататък, за да разберете! Това ще е откритието на сезона, повярвайте!

сладко от ягоди

Свежи рецепти за сладко от ягоди

Ягодите  - доста деликатен плод , така че с него трябва да се отнасяме подобаващо. Внимателно отделете плодовете, премахнете всички наранени места, изплакнете в гевгир под течаща вода, след което ги оставете да се отцедят добре. След това премахнете опашките. Това е предварителната подготовка.

Сладко от ягоди "Свежест"

сладко от ягоди

  1. Приготвените плодове (измити, отцедени и без опашки), поставете в дълбока тенджера и ги залейте със захарта. Оставете за няколко часа, за да се отдели ягодовият сок.
  2. Поставете съда на умерен огън и оставете да къкри 5 минути след завирането. След това добавете измитите листа на мента и босилек, и варете още 5 минути.
  3. Добавете в сладкото ситно нарязана лимонова сърцевина и предварително настърганата кора. След това варете сладкото на слаб огън за около 15 минути. Дръпнете го от огъня и оставете да престои 8-10 часа.
  4. Втори етап на варенето: поставете тенджерата на огъня и варете в продължение на 5 минути след завиране, след което насипете сладкото в стерилизирани буркани и затворете добре.

Рубинено сладко от ягоди

сладко от ягоди

  1. Приготвените ягоди поставете в купа и ги залейте с половината от захарта. Оставете за една нощ.
  2. От останалите захар и водата сварете сироп. Залейте с него измитите розови листенца, добавете лимонената киселина и оставете да заври.
  3. Във врящия сироп изсипете плодовете и варете в продължение на 5 минути на умерена температура. След това дръпнете съда от котлона и оставете сладкото да се охлади напълно.
  4. Отново загрейте сместа до кипене и оставете да къкри за около 10 минути. Горещото сладко насипете в бурканчета и затворете добре.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft