Тази година реших да сменя рецептата. Добре че го направих! Доматите свършиха даже преди киселите...
19 Септември 2016
33650
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Есента е сезонът на консервните домати. Повечето ги мелят и затварят, но днес ще ви предложим да ги мариновате! Стават чудесни - леко пикантни и хрупкави, също като киселите краставички! Непременно опитайте!
Продукти:
1,5 кг домати
100 гр. чесън
3 бр.
листа от касис
5 бр. листа от вишна или череша
3 с.л. сол
1/2 ч.л. ръжено брашно
25 гр. копър
Приготвяне:
- Измийте доматите и направете кръстообразен разрез на всеки.
- Във всеки разрез след това поставете скилидка чесън.
- На дъното на трилитров буркан изсипете брашното. Поставете копъра, дафиновия лист, листата от касис и череша, и солта. Сложете доматите. Напълнете със студена преварена вода, така че да покрива доматите.
- Затворете капака на буркана добре. Оставете доматите да преседят така в продължение на 5-7 дни, докато се мариноват.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари