Тази ГРЕШКА при варене на царевицата прави зърната твърди и жилави - всеки втори я допуска:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Тази ГРЕШКА при варене на царевицата прави зърната твърди и жилави - всеки втори я допуска:
1947
Източник: За Жената
Снимков материал: Pixabay
Тази ГРЕШКА при варене на царевицата прави зърната твърди и жилави - всеки втори я допуска:

Много хора правят тази грешка , когато варят царевица . Заради нея зърната стават твърди и жилави

Още топлите царевични кочани, намазани с масло и поръсени със сол, са символ на лятото и любим деликатес по морските плажове.

Сладките, меки и кремообразни зърна не изискват специална обработка.

Само минимална подготовка е достатъчна за извличане на пълния вкус .

царевица в тенджера

Снимка: pixabay

Въпреки това, много хора правят грешка при варене на царевицата, която кара зърната да бъдат твърди и жилави.

Любим летен деликатес

Сезонът на сладката царевица започва през лятото и продължава до началото на есента.

царевични зърна

Снимка: pixabay

Летните дни са идеалното време да се насладите на този деликатес.

Прясната царевица е най-вкусна, когато е набрана в пълна зрялост, което е между юли и септември.

царевичен кочан

Снимка: pixabay

Но как да приготвите сладък кочан, така че зърната да са меки и деликатни ?

Времето за варене на царевицата е много важно.

царевични кочани в тенджера

Снимка: pixabay

Ако кочаните прекарват твърде много време във вода, те стават твърди и жилави.

За меката царевица е оптимално да се готви 15 минути от момента, в който водата заври.

сварена царевица

Снимка: pixabay

Струва си непрекъснато да проверявате състоянието на зърната с вилица.

Преди варене царевицата трябва да се почисти старателно от листата и "космите".

царевица на кочан

Снимка: pixabay

Ако е твърде дълго, стъблото трябва да се отреже.

Пригответе голяма и широка тенджера, така че цялата царевица да може да се побере и да се върти свободно във водата.

грешка варене царевица

Снимка: pixabay

Грешка при варене, която трябва да избягвате

Ключът е точното количество вода, така че кочаните да са напълно потопени.

Не добавяйте сол към водата, в която варите царевицата, тъй като солта ще направи зърната твърди.

сол в солница

Снимка: pixabay

Вместо сол можете да добавите малко захар, за да подчертаете естествената сладост на царевицата, но не е задължително.

Посолява се едва след като се свари, когато поръсите царевицата с масло.

половини кочани

Снимка: pixabay

За по-мек вкус на зърната можете да сварите царевицата във вода с мляко.

Когато избирате царевица, обърнете внимание на външния вид на листата около кочана.

белене цаевица

Снимка: pixabay

Трябва да са зелени и да се отделят лесно.

Жълтите листа показват, че царевицата е стара и вероятно е съхранявана дълго време.

Зрелите кочани имат жълти, сочни и плътно разположени зърна.

избор царевица

Снимка: pixabay

Избягвайте кочани с бледожълти и подобни на луковица зърна, които показват, че царевицата е стара или лошо съхранявана.

Когато купувате пакетирана царевица, обърнете внимание на няколко детайла.

царевица на кочани

Снимка: pixabay

Фолиото не трябва да се запарва, кочанът не трябва да има признаци на почерняване и върхът не трябва да е сух.

Средно големи кочани с много жълти зърна с подобен размер са най-добрият избор .

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft