Тази здравословна каша трябва да ядат всички жени - най-богатият източник на колаген. Минус 10 години

вход през zajenata.bg
За Жената
Тази здравословна каша трябва да ядат всички жени - най-богатият източник на колаген. Минус 10 години
44926
Снимков материал: pixabay.com
Тази здравословна каша трябва да ядат всички жени - най-богатият източник на колаген. Минус 10 години

Оказва се, че най-обикновената зърнена култура е в състояние напълно да попълни запасите от колаген в женското тяло и да го подмлади за няколко години.
Вашата кожа, коса и нокти ще бъдат здрави и млади! Яжте това ястие поне веднъж седмично - ще бъдете възхитени от резултата!

Белените ечемични зърна още от времето на Древна Русия се наричат ​​перлен ечемик. Зърнената култура със седефено отражение получи това име поради приликата с речните перли - перли.

Интересно е, че по-рано ечемичната каша се смяташе за деликатес, който можеха да си позволят само високопоставени хора. Ечемикът, приготвен по специална рецепта с мляко, беше едно от любимите ястия на Петър I.

Полезни свойства на перлен ечемик

Напразно много домакини изместиха перления ечемик на заден план, тъй като съдържа голямо количество хранителни вещества, необходими за правилното функциониране на тялото.

Вареният ечемик се нарича каша за красота, защото само тази зърнена култура съдържа огромно количество лизин - аминокиселини, които участват активно в синтеза на колаген. Всеки знае, че именно той помага да се поддържа еластичността на кожата, предотвратявайки образуването на бръчки. Друга причина спешно да включите ечемичната каша в диетата си за всички жени е голямото количество витамини B, A, PP и E.

Редовната консумация на каша от перлен ечемик помага не само за поддържане на красотата на кожата, но и за намаляване на теглото! Задоволителен, но нискокалоричен продукт е богат на фибри, които са необходими за нормалната чревна подвижност, както и протеини.

Как да готвя ечемик: няколко тайни

Преди готвене зърнените култури трябва да бъдат добре измити. За да направите това, изсипете ечемика в дълбока купа, налейте вода и разбъркайте, като триете „перлите“ една в друга.

Източете мръсната вода и напълнете с чиста вода, повторете процедурата. Необходимо е да измиете зърнените култури дотогава, докато водата стане чиста;

Преди директното приготвяне на кашата зърната трябва да се измият отново, да се излеят с хладка вода (литър течност е необходима на чаша зърнени храни) и да се оставят за поне 4 часа;

Готвенето на ечемик се препоръчва в просторна тенджера, тъй като по време на готвене зърнените култури се увеличават по обем до 5 пъти.

Лесен начин за готвене на ечемична каша на вода

РЕЦЕПТА №1

Ще имаш нужда:

перлен ечемик - 1 чаша
вода - 5 чаши
масло - 30 грама‚
сол на вкус.

Метод на готвене

Готовият ечемик залейте със студена вода. Слагаме на огън. Оставете да заври и гответе 45 минути на слаб огън. Отцеждаме водата. Добавяме масло. Солим. Разбъркваме. Оставяме за 10 минути. Свършен!

РЕЦЕПТА №2

Ще имаш нужда:

перлен ечемик - 1 чаша,
масло - 1 супена лъжица,
вода,
сол на вкус.

Метод на готвене

Изсипете готовия ечемик във вряща вода. Гответе 5 минути. След определеното време изхвърляме зърнените култури в гевгир. Налейте 3,5 чаши студена вода в тенджера и оставете да заври. Във врящата вода добавете олио и сол. Добавяме зърнени култури. Гответе на умерен огън около 35 минути. Покриваме тигана с капак и го изпращаме във фурната, загрята до 80 градуса, за един час.
Сложете кашата в порционни чинии и опитайте!

РЕЦЕПТА №3

Ще имаш нужда

1 стек обелен перлен ечемик
1 литър вода
2 литра мляко

Метод на готвене

Напълнете зърнените храни с вода и оставете за една нощ. Изплакнете зърнените култури, изцедете цялата вода и изсипете леко затоплено мляко. Оставете млякото да заври, след това покрийте съда с капак и оставете да къкри 3 часа.
През това време кашата ще придобие приятен бежов оттенък и вкус на печено мляко. Не се бъркайте от продължителността на готвене: вашето участие ще е необходимо само на първия етап, след това кашата се готви почти сама.

Може би имате свои собствени рецепти за перлен ечемик. Споделете опита си в коментарите и маркирайте тази полезна статия! Не пропускайте да споделите с приятелите си тайната на красотата и младостта!

 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft