Съставките на тази супа - куркума, ябълки и леща, имат високи лечебни свойства. Куркумата е изключително мощна противовъзпалителна подправка и тъй като възпалението е основната причина за множество заболявания, тя облекчава здравословните проблеми, включително:
- алергии
- сърдечно-съдови заболявания
- бронхит
- астма
- депресия
- умора умора
- псориазис
- диабет
- метаболитно заболяване
- болест на Алцхаймер
- множествена склероза
- рак
Стресът е основната причина за възпалението и, за съжаление, всички ние се справяме със стреса ежедневно. Стресът води до различни заболявания, а с безпокойство и напрежение се справяме ежедневно. Куркумата обаче е естествен лек, който ще ви помогне да се преборите с всички тези заболявания и симптоми.
От друга страна, ябълките са много здравословни плодове, които са много вкусни, както тръпчиви, така и сладки. Те са богати на антиоксиданти, които имат положителен ефект при:
- диабет
- костни проблеми
- болест на Алцхаймер
- сърдечно-съдови
- заболявания
- задушаване
- стомашно-чревни проблеми
Лещата също е много здравословна, има мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. а именно:
- възпалително заболяване
- на червата рак на дебелото черво
- лош холестерол
- високо кръвно налягане
- остеопороза
Лещата е с високо съдържание на протеини, желязо и магнезий. Установено е, че червената леща има по-ценни хранителни свойства от другите сортове.
Ето как да направите тази здравословна супа:
съставки:
- 1 чаена лъжичка куркума на прах
- 1 1/2 чаши кокосово мляко
- 2 ябълки
- 2 чаши червена леща
- 1 чаена лъжичка кокосово масло
- 1 чаена лъжичка кимион
- 1 лук, нарязан на кубчета
- 1 1/2 чаени лъжички канела
- 1 чаена лъжичка сол
- 2-3 чаши гореща вода
Метод на готвене:
- Първо трябва да изплакнете червената леща със студена вода.
- Оставете да се отцеди и разтопете кокосовото масло в тенджера и задушете лука до омекване и златисто.
- След това добавете куркумата и ябълките и гответе сместа за 2 минути.
- Разбърквайте често и след това добавете вода и леща.
- Оставете сместа да заври, покрийте и оставете да къкри за 15 минути.
- След това добавете кокосовото мляко и подправките и оставете да къкри, докато лещата омекне.
- Добавете чаша вода, ако предпочитате да не е много гъста, и оставете да къкри още 2 часа.
- Сервирайте супата топла, като можете да я гарнирате с тиквени семки и настърган кокос.
- Наслади се!