Тази здравословна супа от леща и куркума ви предпазва от диабет тип 2, деменция и рак!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Тази здравословна супа от леща и куркума ви предпазва от диабет тип 2, деменция и рак!
27804
Снимков материал: pixabay.com
Тази здравословна супа от леща и куркума ви предпазва от диабет тип 2, деменция и рак!

Съставките на тази супа - куркума, ябълки и леща, имат високи лечебни свойства. Куркумата е изключително мощна противовъзпалителна подправка и тъй като възпалението е основната причина за множество заболявания, тя облекчава здравословните проблеми, включително:

  • алергии
  • сърдечно-съдови заболявания
  • бронхит
  • астма
  • депресия
  • умора умора
  • псориазис
  • диабет
  • метаболитно заболяване
  • болест на Алцхаймер
  • множествена склероза
  • рак

Стресът е основната причина за възпалението и, за съжаление, всички ние се справяме със стреса ежедневно. Стресът води до различни заболявания, а с безпокойство и напрежение се справяме ежедневно. Куркумата обаче е естествен лек, който ще ви помогне да се преборите с всички тези заболявания и симптоми.

От друга страна, ябълките са много здравословни плодове, които са много вкусни, както тръпчиви, така и сладки. Те са богати на антиоксиданти, които имат положителен ефект при:

  • диабет
  • костни проблеми
  • болест на Алцхаймер
  • сърдечно-съдови
  • заболявания
  • задушаване
  • стомашно-чревни проблеми

Лещата също е много здравословна, има мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. а именно:

  • възпалително заболяване
  • на червата рак на дебелото черво
  • лош холестерол
  • високо кръвно налягане
  • остеопороза

Лещата е с високо съдържание на протеини, желязо и магнезий. Установено е, че червената леща има по-ценни хранителни свойства от другите сортове.

Ето как да направите тази здравословна супа:

съставки:

  • 1 чаена лъжичка куркума на прах
  • 1 1/2 чаши кокосово мляко
  • 2 ябълки
  • 2 чаши червена леща
  • 1 чаена лъжичка кокосово масло
  • 1 чаена лъжичка кимион
  • 1 лук, нарязан на кубчета
  • 1 1/2 чаени лъжички канела
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 2-3 чаши гореща вода

Метод на готвене:

  • Първо трябва да изплакнете червената леща със студена вода.
  • Оставете да се отцеди и разтопете кокосовото масло в тенджера и задушете лука до омекване и златисто.
  • След това добавете куркумата и ябълките и гответе сместа за 2 минути.
  • Разбърквайте често и след това добавете вода и леща.
  • Оставете сместа да заври, покрийте и оставете да къкри за 15 минути.
  • След това добавете кокосовото мляко и подправките и оставете да къкри, докато лещата омекне.
  • Добавете чаша вода, ако предпочитате да не е много гъста, и оставете да къкри още 2 часа.
  • Сервирайте супата топла, като можете да я гарнирате с тиквени семки и настърган кокос.
  • Наслади се!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft