Няма нищо по-хубаво от добрата порция картофи и тези пържени картофени топки се получават абсолютно вкусни.
Рецептата е изключително подходяща, ако имате някакво останало от предната вечер пюре или просто искате да се поглезите.
Съставки
3 ч.чаши картофено пюре
3 парчета ситно нарязан пушен бекон
2/3 ч.чаши кашкавал или твърдо сирене
2 супени лъжици тънко нарязан пресен лук
1/2 ч. л.
сол
прясно смлян черен пипер
2 разбити яйца
галета
Инструкции
В голяма купа сложете картофеното пюре с пушения бекон, кашкавала, лук и чесън на прах и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте, докато не се получи хомогенна смес и не се комбинират добре всички съставки.
Поставете яйцата и галетата в отделни плитки купи. Използвайте лъжичка, за да загребвате топки от картофената смес. След това я поставете първо в яйцето и след това в галетата. Повторете, докато се използва цялата смес.
Загрейте олио в тиган, докато. Запържете картофените топки до златисто от всички страни за около 2-3 минути. Изцедете върху хартиена кърпа и сервирайте веднага.