Тази мързелива рецепта за пълнени чушки ми дойде дюшеш! Не си играя да ги пълня, става супер и с криви чушки:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази мързелива рецепта за пълнени чушки ми дойде дюшеш! Не си играя да ги пълня, става супер и с криви чушки:
Тази мързелива рецепта за пълнени чушки ми дойде дюшеш! Не си играя да ги пълня, става супер и с...
8814
Тази мързелива рецепта за пълнени чушки ми дойде дюшеш! Не си играя да ги пълня, става супер и с криви чушки:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно няма човек, който да не обича пълнени чушки . Често обаче пипкавата работа с пълненето ни спира да приготвим това вкусно ястие, а и не винаги чушките, които сме купили, са месести, гладки и безупречно прави.

Това не бива да ви отказва да приготвите любимото си ястие, ето защо подготвихме за вас идеалната мързелива рецепта за пълнени чушки . Става дори и със замразени и нарязани чушчици, или ако примерно са нарязани на лентички и затворени в буркани.

пълнени чушки във фурната

Мързеливи пълнени чушки на фурна

Пред вас са цели два варианта на рецептата. Спокойно използвайте готови замразени нарязани чушки от миналото лято. Каймата може да е всякаква, стига да не е много мазна.

Продукти:

  • 500 гр.говеждо месо
  • 125 гр.ориз
  • 300 гр.пресни чушки и 200 гр.доматен сок
  • 1 морков
  • 1 голяма глава лук
  • 3 супени лъжици заквасена сметана
  • 4 скилидки чесън
  • 3 супени лъжици растително масло
  • сол, подправки на вкус

Приготвяне:

  1. Залейте ориза с 200 мл вода и го сварете на слаб огън до полуготовност.
  2. Нарежете пресните чушки (ако не ползвате замразени).
  3. Наситнете лука, настържете моркова. Леко задушете зеленчуците (лук, моркови, чушки) в растително масло.
  4. Охладете ориза, смесете го с каймата и задушените зеленчуци. Добавете сол и пипер на вкус. Добре омесете мляното месо с ръце за 2-3 минути.
  5. Оформете продълговати кюфтета от сместа и ги поставете върху тавичка, намазана с растително масло.

    пълнени чушки стъпка по стъпка

  6. Смесете доматения сок със заквасената сметана, посолете, добавете подправки и нарязан чесън. С получения сос залейте "кюфтетата" на 2/3. Ако течността е малко, добавете топла вода към соса.
  7. Изпечете ястието за около 30-40 минути във фурна, загрята до 180 градуса. Готовите “чушки” не изваждайте веднага, оставете ги да престоят в тавата за около 20 минути.

    пълнени чушки в тенджера

  8. Сервирайте мързеливите „пълнени“ чушки със заквасена сметана или соса, в който са печени. Приятен апетит!

    пълнени чушки с ориз и мляно месо във фурната

Ето и още един вариант на това супер ястие:

Приготвената кайма с ориза сложете на един пласт в намазнена тавичка. Отгоре подредете нарязани на кръгчета 5-6 пресни домата, нарязани пресни подправки на вкус и покрийте всичко с половинки чушки. Залейте с приготвения сос от домати и сметана и запечете ястието за около 40 минути на силна фурна.

пълнени чушки с месо

Поднесете готовото ястие нарязано на порционни парчета със сос по желание.

мързеливи пълнени чушки

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft