Тази подправка никой не я яде, а тя помага при над 150 болести!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Тази подправка никой не я яде, а тя помага при над 150 болести!
216929
Снимков материал: pixabay.com
Тази подправка никой не я яде, а тя помага при над 150 болести!

Тази подправка е известна в целия свят, благодарение на множеството си лечебни свойства. Ако случайно видите E100 на етикета на продукта, не се притеснявайте.

Това е естествената боя куркума!
 
Куркумата е растение от семейство джинджифилови. Предимно расте в Южна Азия. От нейния корен се приготвя подправка с впечатляващи жълт цвят, който се дължи на съставката куркумин.
 
Лечебните свойства на куркумата
 
Куркумата е едно от най-мощните природни лекарства. Активната лечебна съставка в куркумата се нарича куркумин. Лечебните й свойства постепенно са откривани през вековете, а отдавна е установено, че куркумата действа силно срещу възпаленията. Потвърден е полезният й ефект за много заболявания, от рак до болестта на Алцхаймер. В аюрведическата медицина, куркумата отдавна е известна като билка, която укрепва и подхранва цялото тяло.
 
Куркумата се използва за :
 
- Подобряване на храносмилането
- Балансиране на чревната флора
- Намаляване на подуването в корема
- Почистване на черния дроб и жлъчката
- Нормализиране на менструацията
- Намаляване на възпалението при артрит
- Почистване на кръвта
- Стимулиране на метаболизма
- Проблеми с кожата
- Заболявания на дихателната система
- Срещу гъбички и бактерии
- Срещу чревни паразити
 
Според хранителните стойности, куркумата е богат източник на желязо, манган, витамин В6, диетични фибри и калий. Резултатите от редица изследвания показват, че е ефективна при лечение на артрит, дерматит и екзема, треска, инфекции, язви, камъни в бъбреците и жлъчката.
 

Лек срещу грип и настинка
 
Този естествен антибиотик има силно противовъзпалително действие. Освен това, че укрепва имунната система, убива бактериите и причинителите на болестта. Не предизвиква странични ефекти за храносмилането и чревната микрофлора и е напълно безопасна за употреба.
 
Куркумата съдържа куркумин, полифенол - активна съставка, която има над 150 лечебни свойства. Консумацията на мед и куркума подобрява храносмилането и увеличава броя на добрите бактерии в червата.
 
Смесете 100 гр мед, 1 чаена лъжичка куркума на прах, докато напълно се съединят и излейте в чист буркан. Веднага след като забележат първите симптоми на настинка или грип, започнете да приемате по следния начин:
 
Първи ден: Приемете половин чаена лъжичка от тази смес на всеки час.
 
Втори ден: Приемете половин чаена лъжичка на всеки два часа.
 
Трети ден: Приемете половин чаена лъжичка три пъти на ден.
 
Желателно е този лек да не се поглъща веднага, а да го задържите в устата, докато се разтвори. Мнозина твърдят, че след три дни от приема на това домашно лекарство всички симптоми изчезват, но за по-лесна консумация, можете да го добавите към топло мляко или чай.

 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft