Ако искате да разнообтразите вечерята си, вероятно сте забелязали колко интересно е да вкусите ново ястие , нещо специално и необичайно. Затова решихме днес да ви изненадаме с една наистина много лесна и вкусна рецепта
Тук няма нужда от екзотични и скъпи съставки. Да, и готвенето изобщо не е трудно. Фалшивите пилешки крачета изглеждат почти като истински. Представете си лицата на близките и приятелите си, когато те опитат ястието и се чудят от какво сте го подготвили. На външен вид - месото, вкусът - еднакъв. Ще бъде интересно!
съставки
кисело мляко 200 ml
сода 0,5 ч.л.
Пшенично брашно 250-300 g
кайма 500 g
лук 2 броя
Чесънът 2-5 скилидки
сол на вкус
Черен пипер на вкус
солети 200 g
Яйце 1-2 бр.
галета на вкус
Слънчогледово масло на вкус
подготовка
Пригответе тестото: добавете сол и сода към киселото мляко при стайна температура, разбъркайте и добавете малко брашно, разбъркайте масата с лъжица. Когато смесвате става трудно за бъркане, поставете на масата и омесете не много гъсто тесто.
Направете пълнежа: разбъркайте каймата с лук, нарязан в блендер, и чесънът преминал през преса, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре, ако желаете добавете подправки по ваш вкус
Извадете тестото и нарежете кръгове с помощта на чаша. Можете да изберете за себе си големината и да направите "крака", които приличат на пилешки бутчета На всяко кръгче в средата се поставя солета,отгоре се поставя лъжица от каймата и тестото се загръща и залепва във вид на пирожка(краищата на солетата остават да стърчат от двете страни)
Разбийте яйцето. Отделно се приготвя галета. Потопете получения "крак" в яйцето и след това оваляйте в галета (можете да поръсите с ръце). Направете същото и с останалите крачета
Запържете "краката" в олио от двете страни на слаб огън. Поставете пържените парчета на хартиени кърпички, за да абсорбирате излишната мазнина
Запазете я в отметките и кажете на приятелите си за интересен начин да направите фалшиви крачета