Тази рецепта винаги ме спасява като дойде някой неочакван гост на вратата или пък децата не искат да ядат нищо

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази рецепта винаги ме спасява като дойде някой неочакван гост на вратата или пък децата не искат да ядат нищо
Тази рецепта винаги ме спасява като дойде някой неочакван гост на вратата или пък децата не искат...
5791
Тази рецепта винаги ме спасява като дойде някой неочакван гост на вратата или пък децата не искат да ядат нищо
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако искате да разнообтразите вечерята си, вероятно сте забелязали колко интересно е да вкусите ново ястие , нещо специално и необичайно. Затова решихме днес да ви изненадаме с една наистина много лесна и вкусна рецепта

Тук няма нужда от екзотични и скъпи съставки. Да, и готвенето изобщо не е трудно. Фалшивите пилешки крачета изглеждат почти като истински. Представете си лицата на близките и приятелите си, когато те опитат ястието и се чудят от какво сте го подготвили. На външен вид - месото, вкусът - еднакъв. Ще бъде интересно!

 

съставки

кисело мляко 200 ml

сода 0,5 ч.л.

Пшенично брашно 250-300 g

кайма 500 g

лук 2 броя

Чесънът 2-5 скилидки

сол на вкус

Черен пипер на вкус

солети 200 g

Яйце 1-2 бр.

галета на вкус

Слънчогледово масло на вкус

 

подготовка

Пригответе тестото: добавете сол и сода към киселото мляко при стайна температура, разбъркайте и добавете малко брашно, разбъркайте масата с лъжица. Когато смесвате става трудно за бъркане, поставете на масата  и омесете не много гъсто тесто.

Направете пълнежа: разбъркайте каймата с лук, нарязан в блендер, и чесънът преминал през преса, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре, ако желаете добавете подправки по ваш вкус

Извадете тестото и нарежете кръгове с помощта на чаша. Можете да изберете за себе си големината и да направите "крака", които приличат на пилешки бутчета На всяко кръгче в средата се поставя солета,отгоре се поставя лъжица от каймата и тестото се загръща и залепва във вид на пирожка(краищата на солетата остават да стърчат от двете страни)

Разбийте яйцето. Отделно се приготвя галета. Потопете получения "крак" в яйцето и след това оваляйте в галета (можете да поръсите с ръце). Направете същото и с останалите крачета
Запържете "краката" в олио от двете страни на слаб огън. Поставете пържените парчета на хартиени кърпички, за да абсорбирате излишната мазнина

 Запазете я в отметките и кажете на приятелите си за интересен начин да направите фалшиви крачета

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft