Тази рецепта издига тиквичките на космическо ниво - стават по-вкусни от мръвка, вкъщи умираме за...
16 Май 2019
39416
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тиквичките безспорно са фаворит през пролетно-летния сезон. Ние, българите, обичаме да ги хапваме след топлинна обработка - пържени или печени, най-често.
А има толкова други възможности, които правят с тиквичките чудеса. Днес сме ви приготвили точно такава рецепта. Тази салата от пържени тиквички има невероятен вкус, ще задоволи претенциите и на най-взискателните ви гости. Съчетанието от тиквички, чесън, орехи и подходящ дресинг е истинско вълшебство за летните вечери. Ето рецептата за тиквички с орехи и чесън :
Продукти:
2-3 млади тиквички
За дресинга:
2-3 скилидки чесън
1/2 чаша орехи
1/2 връзка магданоз
2-3 с.л.зехтин
балсамов оцет на вкус
Приготвяне:
Нарежете тиквичките на едри парчета, посолете и ги оставете да се отцедят Изпържете ги на силен огън в слънчогледово масло в голям тиган, на един слой. Тиквичките трябва да се изпържат, без да се разпадат.
За дресинга:
Начукайте ядките или ги нарежете, накълцайте ситно магданоза, намачкайте добре чесъна през преса. Добавете зехтин и балсамов оцет на вкус, и разбъркайте добре всичко .
Залейте с дресинга тиквичките и внимателно разбъркайте. Вкусни са и топли, и студени.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари