
С миксер разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар в метална купа на водна баня (поставете металната купа в по-голям съд с вряща водана огъня и разбивайте, като внимавате купата с яйцата да не допира врящата вода). Разбивайте непрекъснато и щом сместа започне да се сгъстява, добавете 5 супени лъжици предварително разтопена захар (без вода), разбъркайте и добавете шоколада. Когато шоколадът се разтопи, дръпнете купата от водната баня и оставете сместа да се охлади. Добавете маргарина и разбъркайте добре всичко с миксера.
Натрошете бисквитите на по-малки парчета (но не ги смилайте) и добавете охладения шоколадов крем. Оформете получената смес (най-добре с навлажнени ръце) във вид на салам, като го поставите върху прозрачно фолио. Увийте салама във фолио и го оставете в хладилника да стегне хубаво.
След това нарежете на парчета.