Тази рецепта тотално измести киселите краставички в миналото- божествено хрупкави и приятно киселки, стават за няма и ден:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази рецепта тотално измести киселите краставички в миналото- божествено хрупкави и приятно киселки, стават за няма и ден:
Тази рецепта тотално измести киселите краставички в миналото- божествено хрупкави и приятно...
30615
Тази рецепта тотално измести киселите краставички в миналото- божествено хрупкави и приятно киселки, стават за няма и ден:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обичате ли кисели краставички? Тогава тази рецепта не просто ще ви се понрави, но ще се влюбите в нея. Маринованите тиквички са истински хит тази година - хрупкави и приятно кисели на вкус, те се превръщат в идеалното лятно мезенце . За осоляване се използват само млади тиквички, с малки семена и плътна сърцевина. Само така това готовите тиквички ще са приятно хрупкави и много вкусни. 

Може да ги опитате още след 5-6 часа, но е по-добре да изчакате 12 часа, така че тиквичките да имат време да попият от маринатата.

Мариновани хрупкави тиквички

Продукти:

1 кг тиквички (млади)

1 л чиста вода

25 гр.сол

1 с.л.9% оцет

черен пипер на зърна, кориандър, три карамфилчета, дафинов лист, семена от копър, джинджифил, естрагон - на вкус;

малка връзка копър

две скилидки чесън

мариновани тиквички

Приготвяне:

Налейте вода в тенджера, добавете всички подправки към нея: можете да използвате смес от готови подправки за кисели краставички или можете да използвате тези, изброени в рецептата.

Добавете солта и сложете маринатата на огъня. Кипнете и след две минути изключете котлона.

Измийте тиквичките с чиста гъба или четка, тъй като няма да белим кората. Премахнете краищата и нарежете зеленчуците на малки кръгчета: дебелината може да бъде всякаква, но не повече от три сантиметра.

Прехвърлете тиквичките в буркан или друг съд: от стъкло или неръждаема стомана. Процедирайте така: Напълнете до половината с тиквички, поръсете ги с нарязания пресен копър и семена от копър, добавете малко чесън, нарязан на тънки филийки.

След това подредете друг слой от тиквички, останалия копър (семена и пресен) и чесън на шайби.

Изсипете в буркана оцет (6 или 9%), залейте с марината и охладете до 50 градуса.

Покрийте буркана с капак, оставете го на масата, докато се охлади напълно, след това го поставете в хладилника.

Леко осолените хрупкави тиквички ще бъдат готови след 12 часа: поднесете ги като салата или гарнитура към печени картофи, например. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft