10 Август 2021
7075
Снимков материал: pixabay.com
- тиквички - 3 кг;
- моркови и лук - по 1 кг;
- доматено пюре - 2 супени лъжици;
- чесън;
- оцет - 3 супени лъжици;
- сол - 3 супени лъжици;
- черен и червен пипер.
Процес на готвене:
- Тиквичките се нарязват на малки парченца. Изберете млади тиквички, за да не се белят.
- Нарежете лука на парчета, настържете морковите.
- Сложете тиквичките в тиган и покрийте с капак. Задушете 30 минути, докато омекне.
- Сложете тиквичките в друга купа и запържете лука в малко олио, докато стане прозрачен. Извадете също от тигана.
- Запържете морковите до омекване.
- Оставете зеленчуците да се охладят.
- Всички зеленчуци се нарязват с пасатор.
- Сложете масата на огъня и оставете да заври, оставете да къкри 15 минути.
- Добавете сол, оцет и доматено пюре, гответе 15 минути.
- Изсипете още 1 супена лъжица оцет и оставете да къкри 2 минути.
- Бурканите вече трябва да бъдат стерилизирани.
- Разстелете хайвера от тиквички в буркани, покрийте с капаци и оставете да изстине.
- Съхранявайте на хладно място.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари