Тази статия е особено важна за жените!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Тази статия е особено важна за жените!
221419
Снимков материал: pixabay.com
Тази статия е особено важна за жените!

Щитовидната жлеза - един от най- важните органи, неизправностите във функционирането му, от които незабавно се засяга здравето на човека. Проблемите с щитовидната жлеза засягат растежа и развитието на тялото, работата на мозъка, сърцето, както и други физиологични процеси.

За да се предотвратят заболявания и да се подобри функционирането на щитовидната жлеза, обикновено е важно да се храните правилно. А именно да включите в диетата си тези продукти, които ще осигурят на тялото ви всички необходими витамини, микроелементи и аминокиселини.

Полезни продукти за щитовидната жлеза

ябълки

Чрез тях ще защитите тироидната жлеза от образуването на ракови клетки. И е важно поне от време на време да ядете цял плод, т.е. с кората и семките. Особено ценни са ябълковите семена, които съдържат до 15% мастни масла и йод, както и витамин В17 (осигуряват добра профилактика срещу рака).

 

райска ябълка

Райската ябълка съдържа йод , както и магнезий, натрий, желязо, витамин А, С и P.

Йодът участва в синтеза на щитовидната жлеза, влияе доста върху метаболизма. Затова, колкото е възможно по-често, използвайте десерти от ябълки.

Морско зеле

Морското зеле е продукт, който снабдява нашия организъм с огромни количества полезни вещества: йод, фосфор и различни микроелементи. То е много богато на целулоза, която е основата на всяка здравословна диета и осигурява нормалната работа на стомашно-чревния тракт и на целия организъм, като цяло. Благодарение на високото съдържание на йод, ламинарията регулира дейността на щитовидната жлеза. Съдържа витамини A, B1, B11, B12, пантотенова (В5) и фолиева (В9) киселини, съединения на желязото, натрия, калия, мангана.

Морска храна

Благодарение на високото съдържание на йод, както и цинк, витамин В12 и други микроелементи, те укрепват добре щитовидната жлеза. Дори в консервирана форма, раците, скаридите, мидите запазват полезните си свойства.

Риба

Тя съдържа аминокиселината тирозин, която е необходим за синтеза на хормони на щитовидната жлеза и е източник на есенциални мастни киселини омега-3 , изключително важно за правилното функциониране на щитовидната жлеза.

 

Боровинка

Боровинката е притежател на множество антиоксиданти. Подобрява функцията на щитовидната жлеза, нормализира синтеза на хормони.

Спанак

Растителните каротеноиди , с които спанакът е богат, благоприятно действат върху функционирането на щитовидната жлеза.

Ядки

Ядките активират щитовидната жлеза и насърчават по-доброто храносмилане на йода в тялото. За най-добър ефект се препоръчва да ги взимате с мед. За да направите това, направете си смес с ​​3-4 орехи и добавете към тях 1 супена лъжица мед. Яжте сутрин на празен стомах в продължение на 7-14 дни.

Хапвайте възможно най-често посочените по-горе продукти и не е нужно да прибягвате до лечение на щитовидната жлеза. Обърнете внимание: експертите съветват да хапвате тези неща предимно вечер - така че ползата да бъде максимална. Останете здрави! И споделяйте информацията с приятелите си.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft