Мойте Рецепти
1 л прясно мляко
10 супени лъжици захар
200 гр. пудра захар
100 гр. черен шоколад
100 гр. бял шоколад
5 големи кроасана
32 бисквити
За украса:
1 пакетче суха сметана или течна сметана
125 мл студено прясно мляко
2 супени лъжици захар
100 гр. шоколад
Ако ви притесняват сложните десерти, ето една лесна торта от кроасани, която няма да ви измъчи много при приготвянето й. Просто трябва да бъдете търпеливи до следващия ден, за да опитате невероятния й вкус!
1. В тенджера на огъня сложете 800 мл мляко и 10 супени лъжици захар. Разбъркайте, за да се разтопи захарта, и оставете сместа да заври.
2. Смесете пакетчетата пудинг с останалите 200 мл мляко. След като млякото на огъня започне да ври, добавяте пудинга и бъркайте, докато получите необходимата гъстота. Оставете крема да се охлади.
3. В друга купа с миксер разбийте маслото/маргарина и пудрата захар. След това ги добавете към охладения пудинг и отново разбийте, за да се получи хомогенна смес. Разделете крема на две равни части.
4. Разтопете двата шоколада отделно. В една част от пудинга добавете черния разтопена шоколад, а в другата - белия. Първо с миксер разбийте белия пудинг, след това - тъмния.
5. В тавата, където ще приготвяте тортата, сложете найлоново фолио, но оставете краищата да висят навън, за да може да опаковате готовата торта.
6. Първо подредете в тавата 16 бисквити, като потопите предварително всяка в студено мляко.
7. Над бисквитите изсипете тъмния крем и го разпределете равномерно върху бисквитите.
8. Над него поставете кроасаните, предварително разрязани наполовина.
9. Над кроасаните изсипете белия крем и го разпределете равномерно.
10. Над белия крем подредете останалите 16 бисквити, също потопени в студено мляко. Затворете тортата с висящите краища на фолиото и я сложете да пренощува в хладилник.
11. На следващия ден я отворете от фолиото и с нож или ножица изрежете фолиото по краищата.
12. Сложете в купа сметаната и добавете млякото и захарта. Бийте с миксер до необходимата твърдост. Намажете повърхността на тортата със сметана.
13. Разтопете шоколада с 2-3 супени лъжици масло и го намажете над цялата торта. Нарежете тортата по бисквитите за ориентир.