Тази торта е изумявала не един с външния си вид. Изглежда сложна , но само привидно - доказателството е рецептата, която е толкова съвършена , че просто никой не би повярвал, че сте я правили сами .
ПРОДУКТИ:
- 150 гр.
ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете натрошения сухар със затопления течен шоколад. Сухарите може да смелете блендер или да ги счукате в плик с точилка. Разпределете получената маса на дъното на форма с пръстен и загладете.
Смесете в голяма купа, крема сиренето, захарта, млякото, сока от лимон и ванилията. След това можете да добавите и сметаната.
Разделете сместа с крема сирене на три части: В първата добавете три супени лъжици течен шоколад, във втората - пет супени лъжици сладко от ягоди. Третата част оставете бяла. Сега можете да добавите към всяка от трите части по четири накиснати листа желатин.
Първо изсипете частта с течния шоколад върху основата, след това - ягодовата смес, а най-накрая - бялата. След всеки слой оставяйте тортата за 10 минути в хладилника, за да избегнете сливането на кремовете.
След като всички слоеве са напълно стегнали, освободете формата от пръстена и залейте тортата с шоколад.
Така ефектно ще изглежда тортата накрая. Да ти е жал да я разрежеш!
Рецептата е на разположение тук като видео: