Тази торта от тиквички направо ми замая главата, как го измисли свекърва ми не знам, но такава вкусотия не съм яла досега

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази торта от тиквички направо ми замая главата, как го измисли свекърва ми не знам, но такава вкусотия не съм яла досега
Тази торта от тиквички направо ми замая главата, как го измисли свекърва ми не знам, но такава...
195318
Тази торта от тиквички направо ми замая главата, как го измисли свекърва ми не знам, но такава вкусотия не съм яла досега
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обичам зеленчуците, но най-вече с нетърпение очаквам сезона на тиквичките! От този летен зеленчук може да се приготви голямо количество изискани вкусни ястия.

В допълнение, тиквичките са доста полезни. Те често се добавят към детското меню, в диетата на пациентите, както и в храната на хора, страдащи от проблеми с храносмилането.

Даже тиквичките се приемат за една от най-популярните съставки в различните диети за отслабване.

Днес, сме приготвили за вас невероятно вкусна рецепта за торта от тиквички с домати и сирене . Освен вкусна, тя е и много здравословна.


Лятната торта от тиквички украсява не само семейната вечеря, но и завладява всички гости на всяко тържество или празник. Тя е невероятно полезна, богата и безспорно красива торта, която е подходяща, както за домашната трапеза, така и за гости. Нейният остър вкус на домати доставя много приятно чувство при консумация!


Съставки за палачинките от тиквички:
1 кг млади тиквички
125 грама сметана
3 яйца
1,5 чаша пшенично брашно
1/2 чаена лъжичка сода
50 грама копър
1 щипка сол
черен пипер
50 грама зелен лук
4 чери домата
олио (за пържене)

Съставки за сметановия сос
125 грама сметана
4 скилидки чесън
200 грама копър
1 щипка сол

Съставки за пълнежа


800 грама домати
300 грама сирене/кашкавал

Начин на приготвяне:
Изплакнете тиквичките и ги обелете.
За приготвянето на палачинките: настържете тиквичките и ги посолете. Изцедете получената маса от тиквички. Нарежете на ситно копъра. В удобен съд смесете тиквичките, копъра и сметаната. Добавете яйцата и содата. Всичко смесете добре.

Добавете пресятото брашно. Разбъркайте добре. В идеалния случай, трябва да се образува консистенция като за палачинки. Добавете черен пипер и отново разбъркайте добре. Изпечете палачинките на малък тиган. Така ще ви бъде по-лесно да ги обръщате. С помощта на супена лъжица сложете от сместа в горещ тиган в предварително загрято олио.

За да приготвите плънката: ситно нарежете копъра. Чесънът прекарайте през преса. Разбъркайте в купа сметаната, копъра, чесъна и солта. Всичко смесете добре. Настържете кашкавала. Измийте доматите, подсушете ги и ги нарежете на тънки филийки.

Сглобете тортата. За да сътворите това, намажете първата палачинка със сметановия сос. Поставете отгоре доматите. Поръсете с настъргания кашкавал. Покрийте с втората палачинка и направете същата процедура, както при първата палачинка. Последната тиквена палачинка се намазва само със сметанов сос.

Покрийте тортата с фолио и съхранявайте в хладилник за няколко часа, за да стегне. Готовата торта може да бъде украсена със зелен лук и чери домати.


Красивата и много богата торта от тиквички украсява всяка маса. Необичайният вкус, атрактивния външен вид и приятен аромат ще очарова дори тези, които не са фенове на тиквичките. И с тази достъпна рецепта на нейното приготвяне, няма да ви е трудно!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft