Тази торта съм си я кръстила Хиляди въздишки, защото като я сервирам на масата, гостите не спират да й се възхущават

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази торта съм си я кръстила Хиляди въздишки, защото като я сервирам на масата, гостите не спират да й се възхущават
Тази торта съм си я кръстила Хиляди въздишки, защото като я сервирам на масата, гостите не спират...
16671
Тази торта съм си я кръстила Хиляди въздишки, защото като я сервирам на масата, гостите не спират да й се възхущават
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ви представяме рецепта за домашна торта от въздушно тесто и глазура с орехов ликьор, изглежда като купешка, но е с типично домашен вкус

 

Нужни съставки:

За блата:

250 грама брашно

250 грама пудра захар

250 грама краве масло

4 броя яйца

1 чаена лъжичка бакпулвер

2 чаена лъжичка ликьор (орехов)

 

За крема:

250 грама краве масло

400 грама пудра захар

2 чаени лъжички какао (прах)

 

За глазурата:

125 грама шоколад (тъмен)

100 мл сметана

25 грама краве масло

1 чаена лъжичка ликьор (орехов)

45 грама лешници

 

Приготвяне:

В купа смесете брашното с бакпулвера. В друга купа разбъркайте пудрата захар с омекналото масло, добавете в сместа ореховия ликьор и разбийте, като добавяте яйцата едно по едно.

Брашното с бакпулвера се прибавят на порции към яйчената смес.

Разбъркайте добре до получаването на въздушна маса.

Намажете две форми (с диаметър 23 см) с масло и разпределете подготвената смес във формите по равно. В предварително загрята на 180 градуса фурна сложете формите и печете около 30 минути (проверете готовността с клечка за зъби). След това оставете да изстинат.

За крема в купа сложете пудрата захар, какаото на прах и омекналото масло. Разбийте до получаването на гладък крем. Изстиналите блатове намажете с готовия крем и ги оставете в хладилника.

Сложете сметаната в подходяща тенджера и я загрейте до кипване. В друга купа начупете шоколада. Изсипете горещата сметана върху шоколада и оставете за 3-4 минути, докато се разтопи. След това разбъркайте до гладък крем.

Излейте готовата глазура по средата на тортата и разстелете, така че глазурата леко да потече по края й. Добавете печени лешници и сложете вкусната торта в хладилника за 2-3 часа (за предпочитане една нощ).

Нарежете ароматната торта на парчета и поканете любимите си хора. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft