9 Юни 2016
13477
Снимков материал: pixabay.com
Ако обожавате да похапвате пуканки, който стават за минути в микровълновата, необходимо е да бъдете наясно на какво подлагате тялото си.
Вкусът на масло, който имат пуканките, действително е токсичният химикал диацетил, а приемът му може да причини Алцхаймер.Когато се подложи на термична обработка, диацетилът изпуска токсични изпарения, които може да увредят трайно белите дробове, информира БГНЕС. В заводите, където се произвеждат „микровълновите пуканки“, поради постоянната работа с опасния химикал, много от работниците страдат от изключително рядко белодробно заболяване, наречено с популярното наименование „пуканкови дробове“.
В опаковките с вкусните пуканки има дори и химикал, който се съдържа в запалките.
Самите пуканки, обработени с множество емуглатори са изключително калорични и нездравословни.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари