Тайната е разкрита- 1 лъжичка и бухтичките, поничките, мекици и палачинки стават по- пухкави и вкусни от всякога

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната е разкрита- 1 лъжичка и бухтичките, поничките, мекици и палачинки стават по- пухкави и вкусни от всякога
Тайната е разкрита- 1 лъжичка и бухтичките, поничките, мекици и палачинки стават по- пухкави и...
40031
Тайната е разкрита- 1 лъжичка и бухтичките, поничките, мекици и палачинки стават по- пухкави и вкусни от всякога
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички обичаме тестени закуски от понички, мекички, бухтички до палачинки. Но не винаги успяваме да ги направим пухкави както баба ни ги правеше еднов реме.

Е сега ще ви кажем защо

Така че, помнете! Ако готвите мъфини с кисело мляко, то трябва да е на стайна температура. Поемат ли студа - палачинките никога няма да се пухнат, колкото и да пробвате ... Вторият трик! Тестото за палачинки трябва да „почива“ със сигурност в рамките на 15 минути, необходимо е. Оставете го да престои. Освен това никога не замесвайте тестото дни преди пържене, това е безсмислено действие ... И последното нещо: гответе палачинки на среден огън под затворения капак. Просто забележете ли мехурчетата - мигновено ги обърнете!

 

Как обикновено правим палачинки помпозни и пухкави? Разбира се, използвайки сода или мая. Има и друг вариант с кисело мляко! И така, всички от тези методи избледняват преди хитростта, за която ще ви кажа.

Просто добавете малко спрайт към тестото за бухти,палачинки или мекички , а палачинките пък ще ви станат 1000 пъти по-добри от обикновено. По-буйни, по-сочни и порести, ароматни ... Вижте рецептата, тя е доста проста!

Как да си направим бухти

СЪСТАВКИ

0,5 с.л. брашно
0,5 ч.л. бакпулвер за тесто
0,5 ч.л. сол
120 гр. Масло
0,5 с.л. кисело мляко
1 супена лъжица спрайт

 

ПОДГОТОВКА

Смесете брашното, бакпулвера и солта.

Добавете разтопеното масло, киселото мляко и Спрайт.

Смесете всички съставки, за да направите меко и ефирно, но не лепкаво тесто. Ако е необходимо, добавете още малко брашно. Поставете тестото на масата, внимателно го изравнете.

Нарежете тестото с помощта на формички.

Изпържете бухтичките в растително масло.

И ето любимата закуска е готова

 Кажете на приятелите си за тази вкусна рецепта , те също ще я оценят.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft