Тайната за приготвяне на истинска пица

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Тайната за приготвяне на истинска пица
14587
Източник: gotvach.bg
Снимков материал: pixabay.com
Тайната за приготвяне на истинска пица

Пицата е любима на много хора по целия свят, тъй като вариантите й са огромен брой и всеки един може да намери своя. Може би ще ви е интересно да разберете как се приготвят двете най-популярни пици.

Общите правила за приготвяне на пица са следните – съществуват три варианта на печене.

В първия тестото се изпича до готовност и чак тогава се добавят съставките.

Във втория тестото се изпича до полуготовност, добавят се съставките и отново се връща в пещта – това е най-разпространеният способ за направа на пица в света.

Третият, който е познат в България, е да се изпече тестото с допълнителните съставки. И така, най-известната пица в света, е Маргарита. Тя е кръстена на италианската кралица Маргарита, в чиято чест известният готвач Рафел Еспозито е направил пица с цветовете на италианското знаме.

За тестото ще ви трябват 400 г брашно, 20 г мая, 8 супени лъжици зехтин, сол и вода. Освен това – 350 г белени домати, 300 г моцарела, две-три листчета босилек, една скилидка чесън, 2 супени лъжици зехтин, сол.

От продуктите за тесто се приготвя класическа подложка за пица, което се поставя във фурната, по-рано нагрята до 220 градуса, за 10 минути. Извадете и наредете върху тестото филийки моцарела и кръгчета белени домати.

Посолете, напръскайте със зехтин, посолете и добавете ситно нарязания чесън. Печете още 10 минути и украсете преди сервиране с листенцата босилек.

Вторият най-популярен вид пица в света е венецианската тънка пица. Ще са ви необходими 2 чаени чаши брашно, 2 яйца, 1 чаша прясно мляко, 3 супени лъжици олио, 250 г мек салам, 400 г кашкавал, 100 г домати.

Брашното се пресява през сито, добавят се яйцата и млякото. Бърка се, докато тестото не стане еластично, завива се във влажна кърпа и се оставя за половин час.

След това се разточва по формата на тавата и върху него се нареждат нарязаните на тънки кръгчета домати и салам. Отгоре се изсипва настърганият кашкавал и подправки по вкус. Печем 20 минути в предварително нагрята до 220 градуса фурна.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft