1 кг свински пържоли
подправки
зехтин
1 чаша бира
горчица
мед
Кой не обича крехки и сочни пържолки, затова днес ще ви разкрием тайната им
Вероятно поне веднъж в живота ви се е случвало да хапнете от онези толкова сочни и крехки пържоли, които се топят в устата. Моментът, в който сте попитали за рецептата за тази вкусотия обаче, сте получили категоричен отказ.
Е, дойде времето да научите как се правят тези крехки и сочни пържоли на фурна, които гарантирано ще накарат всички да си оближат пръстите.
Всеки, който опита от тази вкусотия, несъмнено ще я споменава дълго време.
Не е изключено всеки път, когато ви види да ви моли да организирате поредното събиране, на което да приготвите именно тези пържолки. Първото, което трябва да направите, е да нарежете леки шахматни ивици от двете страни на пържолата.
Бъдете много внимателни обаче, тъй като целта ви е само да направите леки резки, а не да я нарежете на парчета за готвене.
След като вече сте приключили с тази процедура, овкусете всяка от двете страни на пържолите с щипка сол и черен пипер на вкус. Покрийте ги с фолио за свежо съхранение и ги оставете да отлежат в хладилника за поне два часа. В подходящ съд разбъркайте малко зехтин, горчица и мед.
Сосът, който ще получите, трябва да е достатъчно количество, че да намажете всяка една от пържолите с него. Пържолите се мажат с получения сос и от двете страни.
Това трябва да стане минута-две преди да ги сложите да се пекат във фурната. Сега идва ред на избора на подходяща тава.
Тя не трябва да е прекалено голяма, за да не остава разстояние между пържолите. Ако пък е твърде малка, ще ви се наложи да ги надиплите, а това е гаранция, че няма да се опекат равномерно.
Именно поради тази причина е много важно да изберете правилната тава, в която можете да наредите спокойно всички пържоли, които сте решили да приготвите.
След като ги наредите в тавата, залейте ги с 1 ч.ч. бира. Загрейте фурната на 200 градуса и сложете тавата вътре.
По време на печенето трябва да ги обърнете поне 2-3 пъти. По този начин не само ще се изпекат равномерно и от двете страни, а и няма да пресъхнат, както става обикновено.
Може би е излишно да споменаваме, че всичко онова, което ще се стече от пържолките, ще остане на дъното на тавата.
Ако бирата се изпари, преди пържолите да са готови, веднага трябва да долеете още. Ако не желаете повече бира, можете да долеете вода.
Важното е обаче пържолите да не остават на сухо докато се пекат.