Тайната марината за сочни и крехки шишчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната марината за сочни и крехки шишчета
Тайната марината за сочни и крехки шишчета
107195
Тайната марината за сочни и крехки шишчета
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има много рецепти за марината. И е трудно да изберете коя точно да приложите. В допълнение, едно просто правило важи за шишчетата: слушайте всички и го правете по свой начин .

Ние ви предлагаме 7 различни маринати за барбекю. С бира, кисело мляко, минерална вода, доматен и лимонов сок ...

Изберете по ваш вкус и няма да сгрешите!

 

КАК ДА МАРИНОВАМЕ ШИШЧЕ

Няколко важни съвета ще ви позволят да покажете кулинарните си таланти на следващото абрбекю к и ще засрамите онези, които смятат, че нямате идея как да готвите кебап.

Най-младото и най-свежо месо изобщо не се нуждае от марината. Във всеки случай то ще има богат вкус и приятен аромат. Трябва да се посоли само и добави черен пипер.

Първата най-важна съставка в маринатата е обикновеният лук. Чувствайте се свободни да добавите 3-4 лука. Шишчето няма да развали лука, но ще излъска недостатъците, ако месото е било твърде постно или не е достатъчно младо.

Оцетът омекотява месото. Но е по-добре да го добавите, ако месото е наистина твърдо и старо. И, разбира се, не се препоръчва да го добавяте към меко месо, то стяга влакната и месото става по-сухо. В Кавказ, например, от най-ранните времена шиш кебапа се маринова само с лук.

Препоръчително е да нарежете месото, където са влакната му. Това е важно, така че кебапът да се пече бързо и ефективно.

ИЗБОР ОТ МАРИНАТИ ЗА БАРБЕКЮ

Кисело мляко, лук, магданоз

Ако традиционният оцет и майонеза не са опции за вас, опитайте се да готвите шишчетата с марината на базата на кисело мляко

СЪСТАВКИ

1 кг месо
1 литър кисело мляко
5 лука
китка магданоз
подправки на вкус
 

ГОТВЕНЕ

Към нарязаното месо добавете подправките. Поръсете с нарязан лук и разбъркайте. Изсипете изцяло киселото мляко върху месото и мариновайте поне 6 часа.
Вземете месото от маринатата. Изплакнете с вода и оставете да се отцеди. 

Добър апетит!

 

Джинджифил, чесън, мед, лимонов сок

Комбинацията от мед, джинджифил и лимонов сок прави месото меко и сочно. Придава на шишчето изискан вкус, образувайки апетитна хрупкава коричка при изпичане. Готвачът и кулинарен експерт Иля Лазерсън също добавя лимонова кора към маринатата .

СЪСТАВКИ

1 кг месо
3-4 лимона
парче корен от джинджифил
3 скилидки чесън
1 супена лъжица пчелен мед

 

ГОТВЕНЕ

Комбинирайте счукан чесън, настърган джинджифил, лимонов сок, мед в купа и разбъркайте добре. Сложете нарязаното месо в съд, залейте с марината. След 3 часа месото е готово 

 

Киви, лук, минерална вода

Тази марината е добра за агнешко и говеждо месо, тъй като кивито омекотява твърдото месо.

 

СЪСТАВКИ

500 г месо
2 плода киви
1 лук
1 ч.л. червен пипер
копър и кориандър на вкус
100мл  минерална вода

 

ГОТВЕНЕ

Нарежете лука и нарежете кивито на малки кубчета. Нарежете месото на едри парчета, смесете с подправки, лук и киви, добавете малко сол и налейте минерална вода. Мариновайте месото поне 2 часа.

 

Бира, лимон, лук, горчица

Дайте предпочитание на „живи“ или нефилтрирани. За свинско и пилешко месо е подходяща не много силна лека напитка. За говеждото - тъмни и силни бири.

СЪСТАВКИ

2 кг свинско месо
500 мл бира
4 глави лук
200 мл слънчогледово масло
1 лимон
2 с.л. горчица
сол, черен пипер, копър, сушен кориандър на вкус

 

ГОТВЕНЕ

Нарежете лука на пръстени. Сложете месото в тиган и налейте бира. Оставете да престои 2 часа. Изцедете течността от месото, но не изливайте изобщо. Маринатата е полезна за поливане на филийките по време на пържене.

След това смесете месото с лука и подправките, изсипете смес от олио, горчица и лимон. Покрийте и оставете да престои до сутринта. Преди печене изсипете маринатата и осолете месото.

 

Бяло вино, лук, растително масло

Свинското шишче във вино се твърди, че се превръща в ястието царица на всеки извънградски пикник, защото става винаги невероятно вкусно.

СЪСТАВКИ

2 кг свинско месо
4 глави лук
1,5 с.л. сухо бяло вино
1,5 с.л. вода
3 супени лъжици растително масло
смлян черен пипер и сол на вкус
дафинов лист

 

ГОТВЕНЕ

Нарежете на пръстени лука. Поставете слой месо на дъното на съда Чушки, сол, добавете дафинов лист и лук. След това още един слой месо и така, докато месото свърши. Добавете растително масло, вино и вода, така че цялото месо да бъде покрито с марината. Мариновайте поне 2 часа, но можете да го правите цяла нощ.

 

Сода или газирана вода, лук, подправки

СЪСТАВКИ

1 кг свинско месо
500 мл сода или газирана вода
400 г лук
сол, черен пипер, червен пипер на вкус

 

ГОТВЕНЕ

Изплакнете, почистете  месото и нарежете на средни парчета..Смесете подправките. За свински шишчета са подходящи босилек, мащерка, черен пипер, кориандър

Нарязаните филийки свинско с подправки залейте със сода. Изпратете да се маринова в хладилника за 1-2 часа. Половин час преди края на времето за мариноване осолете месото.

 

Соев сос, доматен сок, лук

СЪСТАВКИ

1 кг месо
100 мл соев сос
2 глави лук
300 мл доматен сок
2 ч.л. нишесте
3 скилидки чесън
черен пипер и подправки на вкус
2 с.л. зехтин

 

ГОТВЕНЕ

Нарежете лука на тънки пръстени. Към него добавете натрошен чесън, черен пипер и подправки. Добавете доматеният сок, нишесте и соев сос към лука, разбъркайте. Изсипете нарязаното месо в сварената марината.
Оставете за 1,5-2 часа.

Как да мариноваме месо за барбекю, сега знаете. Но най-важното правило за апетитно барбекю е приятелска компания и добро настроение. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft