Тайната на златната коричка на тестените изделия се крие в тънкостта да я намажеш с 2 съставки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната на златната коричка на тестените изделия се крие в тънкостта да я намажеш с 2 съставки
Тайната на златната коричка на тестените изделия се крие в тънкостта да я намажеш с 2 съставки
59789
Тайната на златната коричка на тестените изделия се крие в тънкостта да я намажеш с 2 съставки
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Първите си печива направих под строгото ръководство на баба ми, когато бях на 7 години. Разбира се, тя ми помогна да замесим тестото и включим фурната. Но аз самата направих пълнежа и моделирането. Именно баба ми ме посвети на тънкостите. Без нея никога не бих се сетил как да мажа печените изделия за блясък и златиста коричка

Както казваше баба ми, тестото за баница е капризно нещо. Може да се случи така, че блести като порцелан без никакво намазване. И понякога коричката изглежда толкова бледа, че ти се реве. Следователно това е, което баба ми посъветва да намазвам печени изделия за златиста кора и цял живот го правя

 

Как да намажем печените изделия, така че да се появи апетитна коричка

По-рано мажех печените изделия със смес от жълтък и мляко. Коричката също се оказа доста лъскава, но не за дълго. След това започнах да експериментирам и намерих идеалната смес за омазняване на баничките.

Можете да го приготвите по следния начин: в купа смесете малко яйце с 1 с.л. заквасена сметана и 1 с.л.. растително масло. Сместа ще стане бяла, което не бива да ви плаши. По време на процеса на готвене тя ще стане прозрачна.

С помощта на четка за готвене намажете сместа върху банички или кифлички и веднага ги поставете във фурната. След определеното време продуктите ще искрят и ще се зачервят. Кората ще остане златиста и лъскава 

Ако печените продукти не са сладки , можете да добавите щипка сух чесън, сол и малко смлян пипер към сместа с мазнината. Това, което печете ще спечели само от такава добавка, повярвайте ми.

Как да мажем сладки сладкиши

Искате ли вашите сладки торти да придобият очарователен блясък след готвене? Още горещи можете да намажете печените изделия със смес от водка и мед в равни пропорции. За порция хлебчета например смесвам 1 ч. водка с 1 ч. течен мед.

Не се страхувайте, миризмата на водка ще се изпари много бързо. Върху кората на продуктите ще остане само тънък слой от мед. Той ще придаде допълнителен блясък. Доказано, невъзможно е да устоим на такова печиво

Все още се чудите как да намажете печените си изделия ?  Следете да научите как да правите малки и големи шедьоври!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft