Тайната на Златната царевична погача - мека като памук, редовно я правя вместо вечеря:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната на Златната царевична погача - мека като памук, редовно я правя вместо вечеря:
Тайната на Златната царевична погача - мека като памук, редовно я правя вместо вечеря:
4564
Тайната на Златната царевична погача - мека като памук, редовно я правя вместо вечеря:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Запазете тази рецепта някъде и ако имате нужда от бърза вечеря. непременно я пригответе! Ароматът е чуден, а самата погача - мека и пухкава, с неустоим златист цвят.

Засища, много е вкусна, ухае неустоимо и се комбинира с всичко.

Ето какво ви трябва по рецептата на Ивана за Златна царевична погача :

Златна царевична погача

Продукти:

  • 350 г царевично брашно
  • 500 г бяло брашно
  • 20 мл олио
  • 1 супена лъжица масло или маргарин
  • 2 чаени лъжички сол
  • 40 г мая (1 прясно кубче)
  • 400 мл хладка вода
  • 1 чаена лъжичка захар

За намазване:

  • 1 супена лъжица масло или маргарин,
  • сол, сусам...за поръсване отгоре

Приготвяне:

Маята и захарта се разтварят в хладка вода, след това се добавят олиото, една супена лъжица размекнато масло/маргарин и накрая царевичното брашно.

След това добавете 350 г бяло брашно, 2 чаени лъжички сол и замесете меко, гладко тесто. Разбърква се с лъжица, докато се поеме цялото брашно и се оформи рядко, но компактно тесто, след което постепенно се добавя останалото брашно.

Не прекалявайте с брашното, защото тестото трябва да остане меко. Оставете тестото покрито да втаса за 15 минути на топло място, след което го прехвърлете в тавата, където ще се пече.

Намаслете леко тавата или я постелете с хартия за печене. Втасалото тесто поръсете с малко брашно, за да не лепне по ръцете. Намачкайте го малко и го изсипете върху хартията в тавата.

царевично тесто

Внимателно го разтегнете с пръсти, за да оформите диск и направете повърхностни разрези. Отгоре се намазва с размекнат маргарин, след което се поръсва с едра сол и сусам по желание.

тесто погача

тесто царевична погача

Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 30 минути или докато покафенее и добие приятен златист цвят.

погача във фурната

Да ви е сладко!

златна царевична погача

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft