Тайната на крехкото и сочно пилешко се крие в марината. А ние ще ви споделим как да си направите точната

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната на крехкото и сочно пилешко се крие в марината. А ние ще ви споделим как да си направите точната
Тайната на крехкото и сочно пилешко се крие в марината. А ние ще ви споделим как да си направите...
25714
Тайната на крехкото и сочно пилешко се крие в марината. А ние ще ви споделим как да си направите точната
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бързо и много незабелязано, пилешките гърди се превърнаха в незаменима съставка на любимите ви ястия. Това е доста лесно да се обясни: пилето е един от най-достъпните видове месо и не е трудно да го готви. По-често пилешки гърди се пекат със зеленчуци, поднесени с картофена гарнитура. Но, правилно маринованите, ще ви трябват само 10 минути да ги изпечете на скара и ще сервирате най-доброто ястие, което сте правили досега.

Вече написахме, че месото става сочно и нежно, просто го напълнете с нискомаслена сметана с подправки само за половин час. Този метод винаги работи. Ако вече сте го записали в своята готварска книга, намерете място за друга проста марината. С нея пилето става меко и сочно, умерено пикантно и зашеметяващо вкусно.

 

Съставките

Пилешки гърди 400-500 g

Фъстъчено масло 3 супени лъжици

Зехтин 2 супени лъжици

Дижонска горчица 1 супена лъжица

Соев сос 50 ml

чесън 2-3 скилидки

джинджифил 10 грама

карамфил 10 грама

Портокалов сок 50 ml

Черен пипер 1/2 ч. л.

 

Подготовка

В дълбок контейнер смесете съставките за марината: дижонската горчица и соевия сос, смлян пипер и карамфил, фъстъченото масло и прясно изцеден портокалов сок.

Раздробете корена на джинджифила, както и чесъна. Изсипете продуктите в контейнер с марината и след това ги разбъркайте.

Изплакнете месото под течаща вода. Поставете гърдите в марината. Покрийте с хранителен фолио. Изпратете го в хладилника за 45 минути.

Извадете пилето от хладилника. Премахнете фолиото. Оставете го за 20 минути.
Загрейте тигана. Смажете с малко количество зехтин. Запържете гърдите от всяка страна за 4 минути.

За да дадете на ястието по-празничен и естетичен вид, поставете месото на възглавница от рукола. Украсете с червени луковици и филии от авокадо. Гарнирайте? Можете да изберете една от тези оригинални опции или просто да направите без нея, като предлагате на гостите лека зеленчукова салата, която ще подчертае само вкуса на месото. Препоръчваме ви да не се колебаете с готвенето и не забравяйте да споделите оригиналната рецепта с приятелите си

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft