Мойте Рецепти
говеждо месо 1 кг
Чесън 2 скилидки
Соев сос 250мл
Слънчогледово масло 250мл
джинджифил 30 г
Готвенето на телешкото месо е доста сложно, защото дори и след часове може пак да бъде доста жилаво и да не успеете да се справите с него. Но днес ще ви разкрием тайната на перфектното телешко, която разбира се крие в правилната марина
Печеното месо ще се окаже нежно, ароматно, с леко забележима коричка, защото ще го приготвим според ориенталска рецепта с джинджифил.
Подготовка:
Обелете чесъна и пресния джинджифил, поставете го в блендер, накълцайте и разбъркайте. Смесете чесъна и джинджифила със соевия сос и маслото. Залейте месото и го оставете в продължение на поне 30 минути. Поставете месото във фурна, предварително загрята до 200 градуса за 1 час с фолио отгоре
Извадете месото и премахнете фолиото след час, след което го вкарайте във фурната за още 30 минути. Температурата се намалява до 160 градуса.