Тайната на мусаката на бай Данчо, която години наред криеше най- накрая е разкрита.

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тайната на мусаката на бай Данчо, която години наред криеше най- накрая е разкрита.
Тайната на мусаката на бай Данчо, която години наред криеше най- накрая е разкрита.
678366
Тайната на мусаката на бай Данчо, която години наред криеше най- накрая е разкрита.
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Мусаката на бай Данчо става нещо невероятно вкусно

Предлагаме ви рецептата за мусаката на бай Данчо – личният готвач на Тодор Живков. Рецептата не е никак сложна, но си има майсторлъка.

Става обаче толкоз апетитна, че няма оставяне като я почнете.

Мусаката на бай Данчо става приказна направо

Трябват ни 500 грама кайма, 80 грама олио, една глава лук, 700 грама картофи, шест домата, 50 грама кашкавал, червен пипер, 300 грама прясно мляко, едно яйце, една лъжица брашно, черен пипер, магданоз, сол на вкус.

Първо е необходимо да си задушим нарязания на ситно лук и една част от доматите в половината от мазнината. Задушаваме ги, докато си останат само на мазнинка.

След това добавяме към тях каймата, червения пипер, черния пипер, ситно нарязания магданоз, малко вода и сол на вкус. Разбъркваме хубаво тази смес и я задушаваме, докато отново остане на мазнинка.

След това си обелваме картофите и ги нарязваме на кръгчета или така, както ви е удобно. Взимаме една тава и в нея нареждаме кръгчета домати, а върху тях филийките от картофи – една до друга.

Върху картофите си разстиламе сместа с каймата, а отгоре пак се поставят кръгчета картофи и отново кръгчета домати. Заливаме с вода и поставяме мусаката да се пече във фурната.

След като видим, че е вече добре изпечена, я заливаме със смес от яйцата, млякото, брашното, сол на вкус. А най-отгоре я поръсваме с настъргания кашкавал и връщаме обратно за малко във фурната да се допече.

Бай Данчо няма нужда от реклама, поради това няма да ви хвалим мусаката му. И сами може да се сетите какво чудо става, ушите да си изядеш.

 

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft