Пилешките бутчета са чудесна идея за бюджетно основно ястие. Дори не е срамно да го поставите на празничната трапеза, защото качеството на представянето зависи единствено от въображението на домакинята.
Днес ще ви споделим тайната на сочното, крехко и вкусно пиле- всичко се крие в подправките
Съставките
Пилешко бутчета 4 бр
червен пипер 2 ч.л.
масло 1 супена лъжица
чесън 2-3 скилидки
Пилешки бульон 0,5л
сметана 0,5 кофичка
пармезан
лимон 1 бр
мащерка 1 ч.л.
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
За това ястие се нуждаем от тиган, подходящ за фурната. Овкусете пилешките бутчета от всички страни с червен пипер, сол и черен пипер. Оставете да престоят около 15 минути.
Сега разтопете маслото в тиган на среден огън. Поставете бутчетата върху него с кожата върху него. Запържете пилето от всяка страна за 2-3 минути, докато месото придобие златиста коричка.
Сега извадете пилето от тигана. Към същото масло добавете нарязания чесън. Гответе за около минута с разбъркване. Сега добавете пилешкия бульон, сметана и малко пармезан.
Доведете тази смес до кипен. Варете съдържанието, докато сосът се сгъсти. Това ще отнеме около 5 минути.
Сега към сместа добавете сокът от цял лимон, мащерката и кората от лимон. Колкото повече е, толкова по-богат е ароматът. Прехвърлете пилето в тигана.
Чакаме вашите впечатления и отзиви!